Stipe Mesić (77) bo igralec

V hrvaškem filmu bo odigral vlogo, ki mu je dobro znana.

Objavljeno
04. marec 2011 21.19
Mo. S.
Mo. S.
Nekdanji hrvaški predsednik Stjepan (Stipe) Mesić (77) je sprejel vlogo v celovečernem filmu Visoka modna napetost, v kateri bo igral – predsednika države. Snemanje filma se začne konec aprila na hrvaškem otoku Hvar, režiser pa bo Filip Šovagović, poroča Jutarnji list.

Ta je sicer razmišljal o tem, da bi vlogo ponudili kakšnemu priljubljenemu igralcu ali celo amaterju, vendar se je na koncu odločil prav za Mesića, ki je s pristankom na vlogo ustvarjalcem vdihnil nov veter, saj je ravno on tisti člen, ki bo povezal dokumentarno in fikcijsko plat, je še dodal.

Scenarij sta napisala Ivica Đikić in Robert Perišić, zgodba pa se dogaja v majhnem otoškem mestu, ki naj bi dobilo status mestne občine. Prebivalci novih predpisov ne morejo sprejeti, stvari pa se dodatno zapletejo s prihodom italijanskega modnega oblikovalca in priljubljenega manekena.

Poleg Mesića bodo v filmu zaigrali tudi Bojan in Goran Navojec, Nataša Janjić, Marija Škaričić in mnogi drugi, kako se bo v svoji vlogi znašel Mesić, pa bomo lahko kmalu presodili – premiera filma bo naslednje leto v Pulju.