Tiger Woods se bo 
preselil na Jupiter

Dvorec na otoku je vreden približno 43 milijonov evrov.

Objavljeno
10. marec 2011 18.33
A. O.
A. O.
Znani golfist Tiger Woods se bo kmalu vselil v novo hišo, ki vsekakor ni skromno opremljena. Vrednost dvorca ocenjujejo na 60 milijonov dolarjev (43 milijonov evrov), obkroža pa ga kar 1,4 hektarja zemlje.

Njegov zakon z Elin Nordegren se je lani končal z zelo drago ločitvijo, kljub vsemu pa kaže, da ga je zvezdnik nekako že prebolel. Na svojem blogu je namreč objavil fotografije graščine, zraven pa zapisal: »Kmalu se bom vselil v nov dom v Jupitru na Floridi. Tega se močno veselim, še bolj pa sem navdušen nad novim vadbiščem, ki je fenomenalno.« Pred ločitvijo sta zakonca skupaj skrbno načrtovala vsak kotiček okrog 1000 kvadratnih metrov velike nove hiše, ki pa jo je Tiger pozneje spremenil v pravo gnezdece za samskega moškega.

Prvotni načrt za družinsko hišo je športnik potem, ko so na dan prišle vse njegove ljubezenske zveze, prilagodil in tako dobil unikatno hišo samo zase. Stoji na otoku Jupiter, ki je dostopen le Woodsu in njegovim povabljencem. Kljub temu da je nekdanji ženi v postopku ločitve domnevno moral izplačati kar 100 milijonov dolarjev, nič ne kaže, da bi uspešnemu igralcu golfa zmanjkalo denarja, saj je dom bogato opremil. Graščina je obrnjena proti Atlantskemu oceanu, razgled nanj omogočajo velikanska okna. Če je kdo preutrujen za hojo po stopnicah, mu je na voljo stekleno dvigalo, ki ga bo popeljalo v višja nadstropja.

V notranjosti je tudi velikanska glavna spalnica z dvema kopalnicama, ironično z eno zanj in eno zanjo, poleg glavne spalnice so v hiši še tri podobne. V najnižjih prostorih so velika vinska klet in menda celo kino ter soba za igre z najboljšo opremo, ki je namenjena otrokoma Sam Alexis in Charlieju Axlu.

Ob glavnem poslopju so še štiri pomožna, čolnarna, studio za vadbo golfa, velika garaža in hiša za goste, celotno posestvo pa obkrožajo velika drevesa in zid, ki zagotavljajo maksimalno zasebnost. Zunaj, ob igrišču za golf in tekaški stezi, so še igrišče za tenis, bazen, telovadnica in pomol za njegovo 47-metrsko jahto Privacy (Zasebnost).

Woods je navdušen nad novim igriščem. »S tesnim sodelovanjem z ekipo sem ustvaril igrišče za kratko igro in skrbno nadziral njegovo izdelavo,« je zapisal na blogu. Igrišče za golf ima štiri luknje in šest bunkerjev različnih globin z različnimi vrstami peska, zraven je Tiger postavil še videocenter za analizo udarcev ter poseben studio za patanje. Poleg tega lahko zvezdnik udari žogico kar iz drugega nadstropja hiše. Nova draga igračka Tigra Woodsa bo kmalu nared za bivanje, vendar se bo moral vseliti sam, brez družine.