Udarci pod pasom 
za triletno hčer

Halle Berry in Gabriel Aubry ne najdeta več prijazne besede drug za drugega.

Objavljeno
18. februar 2011 19.27
E. B.
E. B.
Na družinskem sodišču v Los Angelesu je čedalje bolj vroče: Halle Berry (44) in Gabriel Aubry (34) se nikakor ne moreta sporazumeti glede skrbništva nad skoraj triletno hčerko, njuna pregovarjanja pa so pred dnevi začinile menda tudi zmerljivke, poročajo ameriški mediji.

In to kar rasistične, kar je seveda razkurilo zagovornike temnopolte oskarjevke, ki si želi zagotoviti polno skrbništvo nad malo Nahlo (2), saj naj bi jo bivši grdo užalil. Naj spomnimo, po lanski ločitvi sta se igralka in fotomodel sporazumela, da bosta skupaj vzgajala hčer, a si je Halle konec leta premislila in Aubryju odtujila deklico. Zadeva je prišla celo tako daleč, da je moral Aubry celo dokazovati očetovstvo, a ko ji je ta načrt splaval po vodi, se je Berryjeva bivšega lotila drugače: na sodišče je vložila zahtevo za polno skrbništvo, saj naj bi bil Aubry neprimeren in neodgovoren oče, Nahla naj bi bila ob njem celo v nevarnosti. Kaj točno je s tem mislila, javno ni pojasnila, na dan pa je pricurljalo, da naj bi se deklica histerično upirala, ko je morala zapustiti mater in se za nekaj dni preseliti k očetu.

Berryjevi je nazadnje prekipelo; zatrjuje, da je devet let mlajšemu Aubryju hotela omogočiti stike z otrokom, a seveda ob njeni navzočnosti, kar je fotomodel seveda zavrnil. Zaradi bitke na sodišču je zvezdnica celo odpovedala naslednji filmski projekt, ki naj bi potekal v New Yorku, ustvarjalci pa so glavno vlogo nato ponudili Katherine Heigl (32). A ker je po njihovem Halle nepogrešljiva v predvidenem scenariju, so oskarjevki ponudili stransko vlogo, ki jo je nazadnje sprejela – in nato je znova počilo med njo in Aubryjem. Ta je namreč zavrnil ponudbo, da bi z bivšo in hčerko odpotoval v veliko jabolko, kjer bi nekaj tednov brezplačno bival v razkošnem hotelu, saj ne vidi razloga, da deklica ne bi mogla živeti pri njem v Los Angelesu, medtem ko mamica dela, prav tako se mu ne zdi pravično, da se mora vedno on prilagajati urniku bivše. O usodi deklice bo tako očitno odločilo sodišče, Halle in Gabriel pa po besedah znancev ne najdeta več prijazne besede drug za drugega, saj se izpadi besa in zmerljivke po elektronski pošti kar vrstijo.