V 89. letu starosti umrla Jane Russell

Temnolasa igralka je bila seks simbol 40. in 50. let prejšnjega stoletja.

Objavljeno
01. marec 2011 12.51
Mi. S./STA
Mi. S./STA
LOS ANGELES – Na svojem domu v Santa Marii v Kaliforniji je v ponedeljek umrla nekdanja hollywoodska igralka Jane Russell. Stara je bila 89 let. Pot v slavo ji je tlakoval milijarder Howard Hughes z vlogo v vesternu Izobčenec (1946), s katero je zaslovela čez noč.

Temnolaska, ki je bila zaradi svoje postave, kratkih oblek in privlačnega videza seks simbol 40. in 50. let prejšnjega stoletja, je umrla zaradi bolezni dihal, je po poročanju agencij potrdila njena snaha.

Odkrili so jo naključno. Hughes jo je namreč ravno v času, ko je iskal igralko za vlogo v Izobčencu, opazil pri svojem zobozdravniku, kjer je delala kot receptorka.

Med njene vidnejše vloge sodita še vlogi v filmih Bledoličnež (1948) z Bobom Hopom in Moški imajo radi plavolaske (1953), v katerem je zaigrala ob Marilyn Monroe, v 60. letih pa je njena filmska kariera začela zlagoma ugašati.

Russllova se je rodila 21. junija 1921 v Minnesoti in se je v mladih letih z družino preselila v Los Angeles. Poročila se je trikrat in posvojila tri otroke.