V lovu na moža,
 želi si otroka

Prepričana je, da jo v prihodnosti čakata življenjski partner in nosečnost.

Objavljeno
10. februar 2011 19.40
Tina Podobnik
Tina Podobnik
Življenja slavnih, še zlasti njihova zasebnost oziroma ljubezensko življenje, so hrana rumenih časopisov, čeprav se je v kupu govoric pogosto težko dokopati do resnice. In medtem ko pridejo marsikateremu zvezdniku napihnjene polresnice sčasoma do živega in poskušajo na vse pretege zavarovati zasebnost, pa Jennifer Aniston v prebiranju o svojem življenju najde svojevrsten vir zabave. »Rada sledim svojemu ljubezenskemu vrtiljaku. Naletela sem že na vsa mogoča in neverjetna ugibanja, ki poskušajo osvetliti vsak kot mojega življenja, pri tem pa nastajajo najrazličnejše zgodbe in pravljice.« Kljub vsem neverjetnim zgodbam pa je prepričana, da je najbolj napačna predstava, ki so jo ustvarili mediji, da se pod njenim prikupnim nasmehom skriva žalostna in prizadeta oseba. »Srečna sem, resnično srečna. Blagoslovljena sem z neverjetno kariero, obdaja pa me krog iskrenih prijateljev. Zakaj bi se utapljala v negativnih mislih, ko pa se lahko le z malo volje osredotočiš na vse pozitivno in prijetno, kar ti je dano v življenju,« je dejala zvezdnica, ki danes praznuje 42. rojstni dan.

Zdelo se je, da je igralka grških korenin rojena pod srečno zvezdo, saj je v svoje lovke pred več kot desetletjem ujela enega najbolj zaželenih moških. A ko se je v njun zakon, ki je veljal za srečnega in bi moral biti drugim za zgled, vpletla zapeljiva Angelina Jolie , se je podoba srečne zvezdnice obrnila na glavo. In od tedaj ji kot senca sledi medijska podoba dekleta, ki v ljubezni ne najde sreče ter poskuša od razpada zakona najti svojo drugo polovico. A vselej neuspešno. Najprej se je zapletla v enoletno ljubezensko zvezo s soigralcem Vincem Vaughnom, ki jo je po ločitvi leta 2005 znova obudil v življenje. Kratki romanci z angleškim manekenom Paulom Sculforjem pa je sledila nestalna, burna zveza s pevcem Johnom Mayerjem. Zdaj pa lepotica, ki od leta 1995 kraljuje na seznamih najprivlačnejših zemljank in ljubi občutek zaljubljenosti, že več kot leto in pol ni čutila ljubezenskih metuljčkov. »Ljubim prijetno plahutanje v trebuhu, ki ga povzroči zaljubljenost. Ljubezen je namreč naš največji izziv, saj je ne moreš nadzirati niti je ne moreš izbrati. Ona najde tebe, le srce mora biti odprto za to neverjetno čustvo,« pravi igralka, ki pa srca ne podari z lahkoto. »Zelo sem izbirčna. A ko čutim, čutim iskreno. Žal pa se mi je to v zadnjem desetletju zgodilo le dvakrat.« Eno častno mesto verjetno pripada nekdanjemu možu Bradu Pittu, identiteta Jenniferine druge ljubezni pa ostaja skrivnost.

Anistonovo so v preteklih letih obkrožala namigovanja o intimnih prijateljevanjih z različnimi moškimi. Koliko resnice je v tem, ne vemo, a svetlolaska ostaja z nekdanjimi partnerji v prijateljskih odnosih. »Konec koncev sem z njimi preživela lepe čase, drug drugemu pa smo nekaj pomenili. Konec zveze namreč ne pomeni smrti, saj smo še vedno vsi tu! Pustiti moraš le, da čas zaceli rane,« je dejala. »Poleg tega pa sem se v vsakem odnosu naučila nekaj novega. In kakršna koli že je moja usoda, kdor koli bo moj življenjski partner, se bo moral prebiti skozi podobne faze življenja.« Kajti čeprav v njenem romantičnem življenju trenutno vlada zatišje, je prepričana, da bo sčasoma našla svojega princa, s katerim bo odkrila tudi čudež materinstva. In morda se ji ravno zato ne mudi osnovati družine s posvojitvijo. »Ne zavračam ideje, da bi otroka vzgajala kot mati samohranilka. Le ne verjamem, da mi je namenjena takšna pot. Ko pa bom zanosila, bom od sreče prepevala z vrha gora.

Želim si le, da mi pustite užiti trenutek, ko bom lahko pritrdila, da nosim otroka,« je razložila emmyjeva nagrajenka, ki meni, da so govorice o posvojitvi mehiške sirote vzklile iz preprostega dejstva, da si jo ljudje želijo videti v vlogi matere in žene, ki se z nosečniškim trebuščkom vrti po kuhinji. No, morda se to ne bo zgodilo v najbližnji prihodnosti, a Jennifer trdno verjame, da jo to še čaka. Četudi se čas počasi izteka.