Zdaj na pločnik slavnih

Alec Baldwin je pred dnevi dobil zvezdo na pločniku slavnih.

Objavljeno
15. februar 2011 18.40
M. K.
M. K.
Ameriški igralec Alec Baldwin, ki bo letos dopolnil 52 let, je na pločniku slavnih dobil svojo zvezdo. Na isti dan pred natanko enim letom pa je pristal v bolnišnici, ker je hotel narediti samomor. Hollywoodski zvezdnik je vzel preveč uspavalnih tablet, rešila pa ga je mladoletna hči Ireland, ki ji je še uspelo pravočasno priklicati zdravniško pomoč. Igralec menda še danes čuti posledice živčnega zloma.

»Manjka mu predvsem samozavesti, ki pa je v svetu slavnih še kako pomembna lastnost,« ugotavljajo ameriški časopisi in dodajajo, da se je njegov odnos do hčerke v minulem letu zelo poslabšal. »Ireland zelo skrbi za očeta, a preprosto ne more pozabiti, da se je lahko tako spozabil, in to pred njenimi očmi. Stikov z očetom pa ne odobrava niti Alecova nekdanja žena Kim Basinger,« še poroča Chicago Tribune. Ob vpisu v zgodovino na pločniku slavnih so Baldwinu delali družbo nekateri igralski kolegi in brat Stephen, hčere in nekdanje žene pa ni bilo na spregled.

Kim in Alec sta se spoznala leta 1991 na snemanju romantične komedije The Marrying Man. Njuno ljubimkanje na platnu se je kmalu preneslo tudi v spalnico in leta 1993 sta se hollywoodska igralca poročila in leto pozneje skupaj zaigrala v predelavi klasike Sama Peckinpaha Pobeg. Leta 1995 se je hollywoodskemu paru rodila hčerka Ireland, ki je danes najbolj znana po pravdanju staršev zaradi skrbništva nad njo.

Romantična idila na skupnem posestvu v družbi enajstih psov, sedmih mačk in volka se je končala januarja 2001, ko je kot strela z jasnega udarila novica o ločitvi enega najbolj vročih filmskih parov. Pri boju nekdanja zakonca nista izbirala sredstev in sta drug drugega večkrat blatila kar prek medijev. Kim je nekdanjega moža označila za duševno nestabilnega, ki mu fizično in psihično nasilje ni tuje, Baldwin pa je Kim obtožil izmišljotin in več psihičnih motenj, med katerimi naj bi bila najmočnejša alkoholizem. Pred leti je v javnost pricurljal posnetek telefonskega sporočila, v katerem je Baldwin ozmerjal hčer z nesramnim malim pujsom. Alec je bil jezen, ker se mu Ireland ni oglašala po telefonu, kar naj bi bilo maslo njene matere. Da je posnetek prišel v javnost, so njegovi odvetniki obtožili Kim Basinger, ki pa je vpletenost zanikala. Sodnik je leta 2004 nekdanjima zakoncema prepovedal kakršno koli javno komentiranje procesa.