Zlati glas Amerike se je 
spet vdal alkoholu

Bo nekdanji brezdomec zaradi skušnjav zapravil priložnost za lepše življenje?

Objavljeno
03. februar 2011 10.31
A. Sl.
A. Sl.
O Tedu Williamsu, nekdanjem ameriškem brezdomcu z žametnim glasom, ki je pred dobrim mesecem zaslovel dobesedno čez noč, so vsi menili, da gre za zgodbo o uspehu in da je to živ dokaz, da se lahko sanje uresničijo kadar koli in komur koli.

No, zgodba pa vendarle ni tako srečna oziroma popolna, 53-letnik je bil namreč januarja, ko so ga hoteli gostiti vsi pomembnejši teve in radijski voditelji, ponudb za službo pa ni in ni bilo konca, med drugim v policijskem pridržanju in na zdravljenju zasvojenosti!

S policijo je imel opraviti v začetku januarja, ko je imel že dodobra napolnjen urnik z gostovanji v oddajah; v hotelu v Los Angelesu, v katerem je bil nastanjen nekaj dni, se je zapletel v hud spor s hčerjo Janey, zato so oba odpeljali na policijsko postajo in ju po slabi uri izpustili na prostost, saj ju niso aretirali ali ovadili. S policije so sporočili le, da sta bila oba vpletena zelo jezna, vendar ne nasilna, zato so ju le pomirili in poslali domov. Williams je pozneje povedal, da je šlo le za družinsko zadevo, ki je malce ušla izpod nadzora, njegova hči pa, da je pač znorela, ko je uvidela, da oče, zdravljeni alkoholik, spet pije, in to ne malo.

Po dveh desetletjih objel mamo, ki jo zdaj spet skrbi za sina


To je novopečeni zvezdnik kategorično zanikal in vseskozi zatrjeval, da od sredine leta 2008 ne pije več, najbolj znanemu teve psihologu, ki ima lastno oddajo, Philu Mcgrawu, pa je med dolgim pogovorom na štiri oči naposled le priznal, da se je zaradi vse te medijske pozornosti spet zatekel k alkoholu, da to počne že vsak dan. Na to so sicer opozarjali tudi nekateri drugi člani njegove družine, denimo njegova nekdanja žena Patricia in pet otrok od devetih, s katerimi se je v studiu srečal po dolgem času, po skoraj dveh desetletjih pa je znova objel tudi mamo Julio Williams. Po sicer čustvenem in ganljivem srečanju z njim je Williamsova namreč izrazila bojazen, da sin ne bo zdržal tega medijskega pritiska in se bo znova vdal pijači, da se Williams vede drugače, kot se je pred prepoznavnostjo, pa so potrdili tudi tisti, s katerimi je v zadnjem obdobju živel na ulici.

Dr. Phil, ki je bil, mimogrede, dolgo del pogovorne oddaje Oprah Winfrey  ga je prepričal, naj se gre odvajat od pijače in drog, o Tedu pa je dejal: »Zdaj se vsi pulijo zanj, a ko bo teh 15 minut slave konec, bo ostal sam s svojimi starimi skušnjavami. Poskušal mu bom pomagati in ga pripraviti na vse, kar ga čaka, kajti res bi bilo žalostno, če ne bi iz te neverjetne druge priložnosti, ki se mu je ponudila v življenju, potegnil kar največ.« Dodal je še, da je zanj najpomembnejše, da je iskren do sebe in si prizna, da ima težave z odvisnostjo: »Rekel sem mu, da ne bo lahko in da bo moral vložiti veliko truda. Dolga pot je pred njim, a naredil je prvi korak v pravo smer,« je sklenil dr. Phil.

Dr. Phil ga je prepričal, naj gre na zdravljenje

Ted, ki je medtem že podpisal pogodbo z NBA-moštvom Cleveland Cavaliers, posnel nekaj reklam in privolil v sodelovanje s kabelsko televizijo Msnbc, se je očitno na prigovarjanje teve psihologa kmalu prijavil v rehabilitacijski center Origins Recovery v Teksasu, kjer zdravijo odvisnost od alkohola in drog, vendar je tam zdržal le 12 dni.

Pred vso pozornostjo, ki je bila očitno le preveč zanj, je Ted živel na ulicah Ohia in se vdajal alkoholu in nekaterim drugim opojnim substancam, zagrešil pa je tudi nekaj ropov, kraj in bil obsojen zaradi posedovanja mamil. Ima devet otrok, sedem hčera in dva sina, v mladosti je bil radijski napovedovalec, vendar je v 90. letih zašel v alkohol in droge in končal na ulici.