Znajo peti, igrati pa ne

Britney Spears, Snoop Dogg, Mariah Carey, seznam je poln znanih imen.

Objavljeno
15. februar 2011 13.50
S. U.
S. U.
Da se glasbeni zvezdniki radi spogledujejo s filmskimi vlogami, je znano že od nekdaj. Največkrat se zgodi, da je njihova prva vloga na filmskem platnu tudi zadnja. Podobna zadeva najverjetneje čaka tudi Christino Aguilero in njeno filmsko polomijo z naslovom Burleska. Film so kritiki ocenili z besedami, da je bolje, da ga ne hodite gledat. A njen primer niti ni tako osamljen!

Pisalo se je leto 2002, Britney Spears pa je bila na vrhuncu slave. Takrat je nastal film Več kot dekle (Crossroads), ki govori o treh prijateljicah, njihovem potovanju skozi ZDA in iskanju samih sebe. Kritiki so film dobesedno raztrgali, Britney pa se je iz filmske industrije umaknila še preden so ugotovili, kaj je slabše – filmska zgodba ali njena igra.

 


Snoop Dogg je istega leta zaigral duha, ki nikakor ne najde posmrtnega miru. Film z naslovom Kosti (Bones) je še eden izmed serije tistega, za kar se ne splača tratiti večera. A vendar se je zvezdnik znašel v krutem filmskem svetu. Pod psevdonimom Michael J. Corleone je postal režiser filmov za odrasle.

 

 

Carji Hazzarda (Dukes of Hazzard) so pomenili prvo filmsko vlogo za Jessico Simpson, ki pa poleg vročih oblin in kopalnega kostuma ni ponudila ničesar. Filmskim kritiki so jo preprosto ignorirali – kot da v filmu sploh ne bi zaigrala.

 

 

Mladenič na vlaku spozna dekle, pozabi njeno telefonsko številko. Romantična zgodba, ki pa ne more uspeti, če med glavnima igralcema ni kemije. Lance Bass iz fantovske skupine N'Sync s filmon Na liniji (On the line) ni navdušil niti ponorelih najstniških oboževalk. In kot so večkrat pripomnili zlobni jeziki – kako bo imel kemijo z glavno igralko, če je le leto pozneje priznal, da je istospolno usmerjen.

 


Mariah Carey pa je uspelo zaigrati v enem izmed najslabših filmov vseh časov. Glitter je namreč zgodba o pevki, ki želi postati zvezdnica. Vloga, ki bi ji morala biti pisana na kožo, se je sprevrgla v posmeh. Pevka ni obupala in kratka vloga v filmu Precious ji je spet prinesla odobravanje kritikov.

 

 

Kot kaže, bodo omenjeni igralci težko kdaj kandidirali za oskarje, jim pa v tolažbo še vedno ostanejo zlate maline.