Asmir s pipcem zabodel Muja

Asmirju Hasanbašiću očitajo poskus uboja, a trdi, da se je branil.

Objavljeno
11. marec 2011 17.08
Posodobljeno
11. marec 2011 21.30
Jure Predanič
Jure Predanič
LJUBLJANA – Na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi poskusa uboja 28-letnemu Asmirju Hasanbašiću, ki je 1. septembra lani večkrat zabodel prijatelja Muja A. Zaradi ran v vratu, rami, prsnem košu in trebuhu bi Mujo zagotovo umrl, če mu življenja s hitrim posredovanjem ne bi rešili reševalci, še vedno pa čuti posledice poškodb rok, jeter, hrbtenice in črevesja. »Če ne bi tako ravnal, bi bil danes mrtev,« se sicer pred očitki brani Hasanbašić, njegov nekdanji prijatelj pa pravi, da je bil napaden brez razloga.

Tistega kritičnega dne sta Hasanbašić in Mujo A. asfaltirala v Kamniku. Po končanem delu ju je gazda odpeljal na kosilo, nato so se odpravili proti Ljubljani in se vmes ustavili še na kakšnem pivu. Hasanbašić je sicer povedal, da je sam spil le kakšna dva radlerja in da ne pije, tega pa ni mogoče reči za Muja, ki je spil osem ali deset steklenic laškega. Zraven je bil tudi Rajko S., ki je potreboval denar za plačilo kazni, in Hasanbašić mu ga je tudi posodil. Rajko je denar vzel in pred njegovo hišo so se poslovili. Na Rudnik, kjer je imel Hasanbašić avto, ga je odpeljal prijatelj, nato pa sem poklical taksista, ki je potrdil zgodbo. A me je nato zabodel z lovskim nožem,« je povedal Mujo A., ki mu ni jasno, zakaj je nekdanji prijatelj to storil.

Hasanbašić sicer trdi, da v življenju ni bil nikdar jezen in tudi tistega večera ni bil, ampak le prestrašen. Zanikal je tudi, da bi bil kdaj maščevalen. »Ko sem bil star pet let, je stric pred mojimi očmi ubil mojo mamo. Iz naročja ji je pred tem iztrgal mojega mlajšega brata, ki ga je ravno dojila. A se mu nisem maščeval, temveč sem raje pomagal njegovi družini,« je povedal. Sojenje se nadaljuje, medtem pa bo Hasanbašić počakal v priporu, v katerem je zaradi begosumnosti.