Avto v tovornjak, voznik je umrl

V občini Makole je vozilo zapeljalo s ceste, pri Laškem pa je bil vpleten tudi tovornjak.

Objavljeno
09. februar 2011 12.58
Mo. S., U. P.
Mo. S., U. P.
CELJE, MAKOLE – Dopoldne sta se na slovenskih cestah zgodili dve hudi prometni nesreči, ki sta zahtevali dve smrtni žrtvi. Prva prometna nesreča se je zgodila ob 7.20 v naselju Variša vas v občini Makole, kjer je osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na nabrežju. Gasilci so ga potegnili na cestišče in iz njega osebo, ki pa je bila do prihoda reševalcev že mrtva.

Na cesti Laško–Celje, približno kilometer pred Laškim, v naselju Debra, sta bila v nesreči, ki se je zgodila približno ob 10. uri, udeležena tovorno in osebno vozilo. Avtomobil se je pri tem prevrnil na streho, 46-letni voznik iz območja Trbovelj pa se je tako poškodoval, da je umrl na kraju nesreče, nam je zatrdila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave (PU) Celje.

Kot kaže, je nesrečnik zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v tovornjakarja iz Nemčije. Ta jo je odnesel brez ran. Pokojnika so iz popolnoma uničenega vozila izrezali celjski poklicni gasilci. Omenjeni Zasavec je letošnja prva smrtna žrtev na prometnicah Policijske uprave Celje.

Več podrobnosti o nesrečah za zdaj še ni znanih.