Bliskovito prijeli roparja

K uspehu je precej pripomogla trgovka, ki si je zapomnila njegove značilnosti.

Objavljeno
25. februar 2011 19.27
U. P.
U. P.
NOVO MESTO – V vsega 15 minutah so policisti prijeli nepridiprava, ki je v četrtek minuto pred 11. uro oropal prodajalno v Bršljinu. Trgovki je grozil z nožem in zahteval, naj mu izroči denar. Ko je dobil zahtevano, se je pognal v beg in izginil, a se uspeha ni dolgo veselil. Že čez nekaj minut so ga dobili na avtobusni postaji v Novem mestu. Izkazalo se je, da je barabijo storil 28-letni Dolenjec. Vse se je zgodilo tako hitro, da ni imel niti časa, da bi se dokaznega gradiva – noža – znebil.

Za uspešno akcijo se lahko možje v modrem zahvalijo prodajalki, ki si je mrhovinarja dobro ogledala in policistom podala podroben opis in podatek o smeri, kamor je izginil.

Policisti svetujejo, da ob ropu žrtve ne reagirajo pretirano pogumno in se z nepridipravom ne spuščajo v fizično obračunavanje, še posebno če je fizično močnejši ali če jih je več. Raje naj si zapomnijo čim več podrobnosti – od barve las, velikosti, potez obraza, načina hoje, posebnih znamenj na telesu, smeri pobega, znamke in registrske tablice vozila. Prav tako velja omeniti, da je kriminalistom v pomoč tudi podatek, kje se je storilec gibal in kaj je prijemal. Po dejanju naj žrtve takoj pokličejo policijo in do prihoda policistov pustijo kraj dejanja nedotaknjen, saj se bodo le tako ohranile sledi, ki so pomembne za odkritje in dokazovanje kaznivega dejanja.