Brata Barta za zapahi, 
ker naj bi izsiljevala

Bratsko dvojico pred dnevi zaradi domnevnega izsiljevanja prijavil Miodrag Djordjević.

Objavljeno
16. november 2011 18.22
Posodobljeno
18. november 2011 08.42
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič

MARIBOR – O zloglasnem podjetniku in gostincu Vladimirju Barti vedo Mariborčani veliko povedati. Dobrega in slabega. Zadnje dni prevladujejo predvsem novice z negativnim predznakom, saj se je skupaj z mlajšim bratom Mitjem znova znašel v godlji. Bolje rečeno, za rešetkami. Dvojico je policiji pred dnevi zaradi domnevnega izsiljevanja prijavil Miodrag Djordjević. Kot smo izvedeli, so možje postave kar nekaj časa oklevali, preden so verjeli zgodbi domnevne žrtve, saj ima tudi ta v policijskih predalih zajetno kartoteko, polno prekrškov in deliktov. Brata so najprej pridržali, nato pa ju s kazensko ovadbo zaradi izsiljevanja odpeljali k preiskovalnemu sodniku. Ta je zanju odredil pripor.

Del je zadržal zaradi blatenja imena

Vsa Slovenija je Vladimirja Barto, lastnika nočnega lokala v prostorih nekdanje vojašnice v Melju, spoznala, ko je obrambno ministrstvo po pomoti na transakcijski račun njegovega podjetja Trilogija nakazalo 625.566 evrov. Izvedeli smo, da je Vladimir Barta dolg do obrambnega ministrstva že poravnal, a ne celotnega, del je zadržal za odškodnino zaradi blatenja imena. Ko se je zgodila napaka, je bilo namreč večkrat izpostavljeno, da naj bi mariborski podjetnik denar pobral in jo popihal. Koliko naj bi znašala odškodnina za duševne bolečine, nam ni uspelo izvedeti, a je bila zagotovo nižja od 140.000 evrov. Toliko je Vladimir namreč takrat zadržal kot garancijo za izplačilo odškodnine.

Finančna kriza je zadala hud udarec tudi sicer bolj ali manj uspešnim poslovnežem. Ker je denarja v obtoku vedno manj, sta se brata Vladimir in Mitja Barta odločila, da bosta kar sama izterjala dolg Miodraga Djordjevića (ta naj bi znašal nekaj več kot 2000 evrov). Zato sta se odpravila na njegov dom, kjer pa je sledilo nesoglasje okrog dolga. Verbalno prerekanje je preraslo okvire bontona, zapele so pesti in Djordjević naj bi jo pošteno skupil. Da bi se vsaj za nekaj dni rešil pritiska bratov, se je odločil vključiti policijo.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Mors ni dobil vsega denarja?