Pavlinič Krebsova zagovarja mamo koroške deklice in za javnost odprto sojenje

Očeta so na sojenje še enkrat pripeljali iz pripora.

Objavljeno
11. november 2011 11.21
Posodobljeno
11. november 2011 11.21
T. L./STA
T. L./STA

SLOVENJ GRADEC – Na okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu se je danes začelo sojenje očetu štiriletne koroške deklice Boštjanu K., ki je obtožen odvzema mladoletne osebe – svoje hčerke. Sodni senat je na predlog tožilstva in ob strinjanju obtoženega obravnavo zaprl za javnost, saj je menil, da bi javno sojenje lahko škodovalo deklici. Zanjo pa ni znano, kje je.

Protest pred sodiščem

K sojenju, ki se je začelo z zamudo, so policisti iz pripora v mariborskem zaporu privedli očeta deklice. Pred sodiščem mu je z mirnim protestom podporo izražala skupina ljudi. Protest so organizirali aktivisti Svetovalnice Akcija!, ki so protestirali oblečeni v majice z napisi Dost mamo!. Nekateri so pri tem imeli obraz pokrit z maskami.

Irma Pavlinič Krebs za javnost sojenja

Za javnost sojenja se je na začetku obravnave zavzela zagovornica dekličine mame, odvetnica Irma Pavlinič Krebs, ki je menila, da bi zaprtje sojenja koristilo le temu, da bi deklico še naprej skrivali. V obrazložitvi še pred zaprtjem sojenja za javnost je povedala, da mati deklice ni videla že leto dni in da je s tem, ko sama doslej ni nastopala v javnosti, ščitila svojo in identiteto deklice.

Mama odslej v javnosti

Po besedah Pavlinič Krebsove se je mati odločila, da bo odslej nastopala v javnosti. Dejala je tudi, da je javnost na strani očeta, ki identiteto deklice razkriva že leto dni.

Po zaprtju sojenja za javnost se je obravnava nadaljevala z zaslišanjem več prič.