Kam je izginil povoženi kužek?

S policijskim avtomobilom povozil psa in odpeljal, plačali bodo odškodnino.

Objavljeno
08. november 2011 13.29
Posodobljeno
08. november 2011 18.02
O. B.
O. B.

MURSKA SOBOTA – Janez Košar iz Lipovcev v občini Beltinci ogorčen trdi, da je v domačem kraju na regionalni cesti Beltinci–Murska Sobota policist s službenim avtomobilom zbil psa in zbežal. Košar pove, da se je vse skupaj zgodilo na prehodu za pešce, dogodek pa naj bil videli tudi zaposleni na bližnjem bencinskem servisu OMV. »Taček se je izmuznil od doma in šel do sosede, ki ima tudi psa. Ljudje so videli, kako ga je kmalu zatem na prehodu za pešce zbil avto,« pravi Lipovčan, ki je prepričan, da tisti, ki je vozil, zasluži kazen.

Policisti so priznali, plačali bodo odškodnino

»Kaj pa, če bi povozil človeka? Takrat tudi ne bi ustavil in pomagal? Ali policisti niso v službi ljudi?« se še sprašuje nekdanji vojaški častnik, ki dodaja, da so policisti dejanje priznali, rekli pa naj bi mu tudi, da bodo plačali odškodnino za psa, ki ga je menda bližnji gostilničar odložil na travo. Razburjeni Košar pravi, da psa še do danes ni našel. Kužka naj bi potem povozila še najmanj dva avtomobila, ki sta pripeljala za policijskim vozilom. Razburjeni Košar obljublja, da zadeva še ni končana.

Vozil je vzdrževalec

Jožef Prša, tiskovni predstavnik murskosoboške policije, je potrdil, da je voznik policijskega avtomobila v petek v Lipovcih povozil psa in dodal, da za volanom ni sedel policist, ampak vzdrževalec, ki je peljal avtomobil iz avtomehanične delavnice v enoto. »Voznik je povedal, da psa ni videl, ker pa je med vožnjo zaslišal top udarec v podvozje, se je ustavil na avtobusnem postajališču, kjer je pregledal vozilo. Ker ni opazil poškodb, je nadaljeval vožnjo.«

Kriminalisti niso ugotovili ničesar

Po naših podatkih so zadevo preiskovali tudi murskosoboški kriminalisti. Pregledali naj bi celotno vozilo ter podvozje, a ugotovili naj ne bi ničesar. Policijski vzdrževalec naj bi sicer imel zelo rad živali in je psa povozil nenamerno. Nihče pa ne ve, kam je izginil povoženi kužek.