Kdo je atentator na sodnico iz Radovljice?

Odgovor policije je enak prejšnjim: »Intenzivno preiskujemo!«

Objavljeno
14. november 2011 18.28
Posodobljeno
15. november 2011 08.00
Boštjan Celec
Boštjan Celec

RADOVLJICA – Čeprav je ravno na drugo obletnico bombnega napada na hišo sodnice Katarine Turk Lukan do nas pricurljalo, da so pa zdaj preiskovalci res tik pred rešitvijo primera, je odgovor kranjskih policistov enak lanskemu in predlanskemu. »Preiskava poteka intenzivno kot prvi dan, še vedno se izvajajo ukrepi za zagotavljanje varnosti oškodovanke.«

Nekdo pride in odide


Zgodilo se je 10. novembra 2009 v Radovljici. Nekaj pred enajsto zvečer je eksplodiralo pod oknom sobe sodničine hčerke. Počilo je v trenutku, ko se je dekle odpravilo k počitku, razstrelivo je bilo nastavljeno tako vešče, da nihče od okoliških prebivalcev niti mimoidočih po relativno precej prometni obvozni Kajuhovi cesti ni videl nikogar, ki bi preskočil ogrado, šel čez vrt in nastavil razstrelivo pod okno.

To pa je bilo po mnenju nekdanjega vodje nacionalnega centra za forenzične preiskave Janeza Golja tudi glavna težava: »Nekdo pride, postavi na okno in odide. Nihče ga ne vidi, ni nobenih sledi.«

Veliko je bilo vprašanj policiji, ali in kaj so pokazali posnetki varnostnih kamer v okolici, kaj je počilo, vendar odgovorov še vedno ni.

Ovadili neznanega storilca

Januarja lani so kranjski kriminalisti podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa umora, povzročitve splošne nevarnosti ter nedovoljene proizvodnje orožja ali eksploziva in prometa z njim.

Veliko je bilo tudi ugibanj, ali se je Turk Lukanovi nemara poskušala maščevati katera od njenih strank z zatožne klopi kranjskega in nato ljubljanskega sodišča. Sodila in razsodila je v kar nekaj medijsko zelo odmevnih primerih.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Toda kaj, ko so zunaj sodniki in tožilci ranljivi kot vsi običajni smrtniki in prepuščeni kateri od strank, ki se ji utegne strgati film.