Kmalu sojenje Kamenikovi

Marija Kamenik na sojenje čaka v priporu, sin Konrad je na prostosti.

Objavljeno
15. november 2011 18.16
Posodobljeno
16. november 2011 11.59
Gordana Possnig
Gordana Possnig

SLOVENJ GRADEC – Septembra so odmevale aretacije članov mednarodne združbe preprodajalcev mamil, v katero je bila vpletena razvpita konjiška družina Kamenik. Medtem ko Kristijan Kamenik v priporu na Hrvaškem čaka na odločitev vrhovnega sodišča zaradi preprodaje mamil v sosednji državi, pa sta bila v zadnjo afero s preprodajo drog znova vpletena njegova mama Marija in mlajši brat Konrad. Mama je po zaslišanju ostala v priporu, mlajšega sina pa so po policijskem pridržanju izpustili na prostost. Zadeva se je s celjskega sodišča, kjer so začeli preiskavo, 30. septembra preselila na okrožno sodišče v Slovenj Gradec, ker se je tam zgodila večina kaznivih dejanj. Kriminalisti so septembra zaradi suma storitve dvanajstih kaznivih dejanj kazensko ovadili osem Slovencev, članov kriminalne združbe, starih od 28 do 59 let, vse so tudi pridržali.

Mama vpletena v kriminalno združbo

Z obsežno preiskavo so kriminalisti dobili dokaze, da je Marija Kamenik vpletena v mednarodno tihotapljenje mamil. Osumljena je v kriminalni združbi skupaj z dvema državljanoma BiH (šlo naj bi za Mustafo Beganovića in Mersijo Buljubašića) storila tri kazniva dejanja neupravičene proizvodnje mamil in prometa z njimi. Osumljenim očitajo, da so od avgusta 2009 do februarja lani v Slovenijo trikrat pretihotapili po pol kilograma heroina. Osumljena Konjičanka je drogo kupila za nadaljnjo prodajo po Sloveniji.

Dobavljala iz Ljubljane

Po aretacijah sostorilcev na območju BiH je osumljena Kamenikova nadaljevala preprodajo droge heroin tako, da se je povezala z osebami z območja Ljubljane, ki so ji drogo dobavljale, nato pa jo je v količinah po 50 gramov, prek posrednikov, prodajala zasvojencem z območja Celja, Koroške in Maribora.