Kmetijo rešili pred pogubo

Je bil na delu piroman?

Objavljeno
14. november 2011 21.04
Posodobljeno
15. november 2011 19.00
Oste Bakal
Oste Bakal

RADVENCI – Še včeraj zjutraj je okrog domačije Karlovih močno smrdelo po zažganem. V noči na ponedeljek je zagorelo gospodarsko poslopje. In samo gasilcem, sosedom in domačim gre zahvala, da ne smrdi tudi po zažganih živalih, saj ima ena od največjih kmetij na radgonskem območju pod streho nad 200 različnih živali. In prav vse so rešili, ob tem pa ognju preprečili, da bi preskočil na druge objekte.

Gasilo 70 gasilcev

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so zgoreli celotno ostrešje gospodarskega poslopja na površini 500 kvadratnih metrov, 50 bal sena, slama in puhalnik. Požar je ukrotilo približno 70 gasilcev iz PGD Gornja Radgona, PGD Negova, PGD Zbigovci, PGD Orehovci in PGD Apače, ob tem pa so rešili 45 glav govedi, 10 prašičev in številne kmetijske stroje ter mehanizacijo. Ogenj so pogasili okrog tretje ure zjutraj, a so domači gasilci iz Negove ostali na požarni straži. Ob tem so pomagali domačinom pri sanaciji pogorišča. Vzrok požara in materialna škoda še nista znana.

V pogovoru z gospodarjem Matevžem Karlom izvemo, da izključuje, da bi bila za požar kriva elektrika.

Pokalo kot v vojni

»Običajno gremo nekoliko hitreje spat, ker že zgodaj zjutraj molzemo krave. Tako je bilo tudi v nedeljo, ko je žena Marija približno ob 23. uri slišala, da je nekaj narobe, saj je zunaj pokalo, kot bi šlo za vojno. Niti zamisliti si ne morete, kako pokajo salonitke na strehi,« pove Karlo. 

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Ob tem smo neuradno izvedeli, da naj bi policisti poizvedovali o alibiju nekega soseda, ki je pred časom v bližini že podkuril in je bil obsojen na krajšo zaporno kazen.