Komaj polnoletna grozila z nožem in ropala

Oba mlada roparja so novogoriški policisti prijeli v torek zvečer.

Objavljeno
16. november 2011 14.00
Posodobljeno
16. november 2011 14.57
A. L./STA
A. L./STA

NOVA GORICA – Ajdovski policisti so prijeli in odvzeli prostost dvema mlajšima moškima, ki sta osumljena kaznivega dejanja ropa v Ajdovščini, in sicer na bencinskem servisu in v eni izmed tamkajšnjih trgovin, so danes sporočili z novogoriške policijske uprave. Policisti bodo oba 18-letnika s kazensko ovadbo izročili preiskovalnemu sodniku.

Z nožem nad prodajalko

Policisti so v torek v zgodnjih jutranjih urah prejeli obvestilo o ropu na bencinskem servisu v Ajdovščini, kjer je moški vstopil v trgovino in od uslužbenke zahteval denar. V rokah je imel nož in je takoj po tatvini manjše vsote denarja pobegnil v neznano. O kaznivih dejanjih sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V torek prijeli enega

Policisti so takoj po obvestilu odšli na kraj kaznivega dejanja in začeli zbirati obvestila ter izvedli druga nujna preiskovalna dejanja v zvezi z okoliščinami ropa. Tako so policisti Policijske postaje Ajdovščina že v torek zvečer prijeli in odvzeli prostost 18-letnemu moškemu zaradi utemeljenega suma, da je ropal na ajdovskem bencinskem servisu.

Osumljenca bodo policisti s kazensko ovadbo po koncu preiskave izročili pristojnemu preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča.

Uslužbenka padla po tleh

Ajdovski policisti so v ponedeljek v večernih urah obravnavali tudi poskus ropa v eni izmed trgovin v Ajdovščini, kjer je storilec poskušal iz blagajne ukrasti denar, vendar mu to ni uspelo. Pri tem je odrinil uslužbenko, ki je zaradi padca po tleh utrpela lažje telesne poškodbe.

Tudi ta storilec je v času ropa uporabil nož. Kasneje je zbežal iz trgovine, policisti pa so ga že naslednji dan, v torek, izsledili. Prostost so odvzeli ravno tako 18-letniku iz Ajdovščine, osumljenemu omenjenega kaznivega dejanja. Po končani preiskavi bodo policisti 18-letnika s kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja ropa izročili pristojnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici v nadaljnji postopek.