Na Primorskem deset deklet v prostituciji, policija (še) molči

Danes bodo na PU Koper tudi uradno predstavili akcijo in do zdaj izvedene ukrepe.

Objavljeno
09. november 2011 10.07
Posodobljeno
09. november 2011 11.18
D. P.
D. P.

KOPER – Na območju Policijske uprave Koper so v ponedeljek izvedli več hišnih preiskav in pridržali več oseb. Vsi so osumljeni trgovine z belim blagom in prostitucije.

Preiskave tudi v Ljubljani?

Akcija policije se je po poročanju Primorskih novic začela v Piranu, nadaljevala pa v Izoli. V Sežani so bila policijska vozila pred Polajevim stolpom, kjer deluje več lokalov ter nočni bar. Neuradno se je izvedelo, da naj bi nekaj hišnih preiskav opravili tudi v Ljubljani.

Deset deklet in vpleteni organizatorji


Koprski policisti so bili redkobesedni. Kljub temu so potrdili, da obstaja sum organizirane prostitucije in trgovine z belim blagom. V sumljive posle naj bi bilo vpletenih več ljudi. Pri prostituciji naj bi sodelovalo deset deklet.

Že obsojen zaradi prostitucije

Enega od osumljenih so s prepovedano trgovino z belim blagom povezovali že na sojenju zakoncema, ki sta na obrobju Kopra vodila javno hišo. Omenjeni osumljeni ima tudi sicer že izkušnje z roko pravice. Pred šestimi leti je bil skupaj s sinom pravnomočno obsojen zaradi prostitucije v piranskem baru Tri papige in izolskem Dolce vita.