Nogometni huligani spet razgrajali: navijač v gledalce vrgel kar baklo

Že pred nogometno tekmo so zaradi pretepa pridržali skupino 41 mladeničev.

Objavljeno
31. oktober 2011 11.42
Posodobljeno
31. oktober 2011 11.42
T. L.
T. L.

MARIBOR – Potem, ko se je nad rivalstvom med navijači Olimpije in Maribora pridušala Nina Osenar, so svoje povedali še policisti, ki so imeli na nedeljski nogometni tekmi znova veliko dela.

Začelo se je že okoli 15.30, ko je na Mladinski ulici prišlo do pretepa med dvema skupinama navijačev, v pretepu je bil lažje telesno poškodovan 19-letni Ljubljančan. Pri tem so policisti pridržali večjo skupino srboritežev – našteli so jih kar 41 –, starih od 16 do 30 let. Zoper dva mladoletnika bodo podali obdolžilna predloga, preostalim pa so zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Pred tekmo so policisti obravnavali še tri moške, stare od 24 do 29 let, in jim izdali plačilne naloge, dva so pridržali.

Med tekmo ni bilo miru

Med tekmo so 33-letniku zasegli pirotehnični izdelek in ga po zakonu o eksplozivih obdarili še s plačilnim nalogom. Šest kršiteljev, starih od 21 do 29 let, si je zaradi kršitev zoper javni red in mir prislužilo plačilne naloge, zoper 17-letnega fanta pa sledi obdolžilni predlog po zakonu o javnih zbiranjih.

V skupino gledalcev je 22-letni fant vrgel kar baklo – za ta poskus razsvetlitve sodržavljanov ga čaka kazenska ovadba.

Obračunavanje se je nadaljevalo tudi po tekmi

Po javni športni prireditvi, katere izid je bil po mnenju nekaterih očitno preveč prijateljski, so policisti obravnavali še več kršitev javnega reda in miru. Na Mladinski ulici so ob 20.15 sedmim moškim, starim od 21 do 26 let, izdali plačilne naloge, zoper dva mladoletnika pa bodo podali obdolžilna predloga, ob 20.45 pa so obravnavali devet oseb, starih od 16 do 26 let – zoper dva mladoletnika sledi obdolžilni predlog, preostalim so izdali plačilne naloge.

Znašali so se nad sedeži

Očitno so za razgrete navijače tako hudi sovražniki kakor navijači nasprotnega moštva samo še sedeži na štadionu, zato so se jih spet neusmiljeno lotili in jih več poškodovali. Tega sta osumljena dva fanta, stara 17 in 22 let, in če bo podan predlog za pregon, ju čaka kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Z brcami nad policiste

Med postopkom z omenjenima osumljencema so policisti prijeli še tri moške, stare 20 do 31 let, ki so z brcami napadli policiste, in jih tudi pridržali. Čaka jih seveda kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Plačal bo tudi organizator tekme

Ker so navijači med tekmo prižigali bakle in preskakovali ograjo, bodo policisti organizatorju izdali plačilni nalog po zakonu o javnih zbiranjih, ker ni zagotovil reda.