Nova epizoda Balkanskega bojevnika, poslušali bodo prisluhe

Organi pregona so ujeli pogovor med Darkom Šarićem in Draganom Tošićem.

Objavljeno
08. november 2011 06.16
Posodobljeno
08. november 2011 06.16
D. P./STA
D. P./STA

LJUBLJANA – Obtoženi v zadevi Balkanski bojevnik bodo spet sedli na zatožno klop ljubljanskega okrožnega sodišča. V današnjem nadaljevanju sojenja, ki traja že od maja, bodo predvidoma predvajali posnetke prisluhov pogovorov.

Po pisanju italijanskih medijev

Na eni zadnjih obravnav je policijski koordinator pojasnil, kako so prišli do prvih podatkov o združbi. Temu je botrovalo pisanje italijanskih medijev, ko so slovenskemu državljanu v Italiji zasegli večjo količino kokaina.

Pogovor med Šarićem in Tosićem

Preiskava je nato stekla tudi v Sloveniji, od januarja 2009 so izvajali tajna opazovanja in prisluškovanja. Prisluhe so snemali tudi organi pregona drugih držav. Prisotni naj bi slišali tudi pogovor med t. i. kraljem kokaina Darkom Šarićem in domnevnim vodjo slovenskega dela narkokartela Draganom Tošićem.

Sojenje se je začelo 10. maja, slabo leto po obsežni policijski akciji. Na zatožno klop so poleg Tošića sedli še brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.