Pijan zbil najstnika na mopedu

Na Primorskem so zabeležili več hujših prometnih nesreč.

Objavljeno
02. november 2011 10.49
Posodobljeno
02. november 2011 11.11
P. J.
P. J.
RAZDRTO, LOKVA,  LOPAR – V petek se je na avtocesti pri Razdrtem zgodila prometna nesreča, v kateri so bili štirje lažje poškodovani, v soboto pa sta bila v nesreči v Lokvi pri Divači huje poškodovana 14-letnika. V nesreči pri vasi Lopar so morali posredovati gasilci.

Verižno trčenje

V petek okoli 16. ure se je 20-letni voznik osebnega vozila nepravilno vključeval s pospeševalnega pasu. Med prehitevanjem poljskega tovornjaka je zaprl pot romunskemu, ki se je začel umikati. Vanj je trčila voznica osebnega vozila in nato še druga, ki je zadela najprej odbojno ograjo in potem še tovornjak.

Trčil v mopedista (14)

V soboto pa je do nesreče prišlo nekaj minut čez 22. uro, ko je voznik (30) osebnega vozila s parkirišča zapeljal na glavno cesto proti Divači in peljal po levi strani, ko mu je nasproti pravilno pripeljal mopedist (14), ki se je poskušal vozilu umakniti. Ker sta voznik osebnega vozila in mopedist krenila v isto smer, sta trčila na sredini vozišča. Mopedist in njegov sopotnik sta padla po cestišču in utrpela hujše poškodbe. Voznik avtomobila je opravil alkotest, ki je pokazal 0,85 mg alkohola v litru izdihanega zraka.

Rešitev pred ognjem

V torek se je zgodila prometna nesreča pri vasi Lopar. Voznika (25) in njegovega sopotnika (25) so morali gasilci izrezati iz gorečega vozila. Vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost, zaradi česar je voznik izgubil oblast nad vozilom. Najprej je oplazil zid ob hiši, nakar ga je odbilo na levo stran ceste, kjer je trčil v zid ob drugi hiši.