Posojevalca umorili zaradi pasjih bojev?

Pitbuli imajo tipične poškodbe po glavi, vratu in tacah.

Objavljeno
13. november 2011 18.46
Posodobljeno
14. november 2011 08.18
Mihael Korsika
Mihael Korsika

LITIJA, TREBNJE – Zdaj umorjeni Tine Resnik, čigar truplo so sorodniki našli prejšnji teden, se po naših zanesljivih podatkih ni ukvarjal le s posojanjem denarja in z vzrejo borilnih psov, temveč je organiziral tudi krvoločne pasje boje. Le nekaj metrov od njegove počitniške hiše v Tepah stoji nedokončana hiša brez oken in vrat, v kateri so se živali spopadale za sprevrženi užitek posameznikov, ki jih je gnal le denar. V eni sami pasji borbi se lahko pri stavah po naših podatkih obrne tudi do 50.000 evrov.

Krvavi ring

Resnik je, kot nam je zatrdil vir, ki dobro pozna razmere, na podstrešju hiše postavil ring, ki je bil ograjen s približno 110 centimetrov visoko ograjo. Nad njim da sta bila nameščena dva reflektorja, ki sta skrbela za osvetlitev arene smrti. Tla so bila čista, na ograji pa so bili vidni stari madeži krvi. Policija je po naših podatkih odvzela vzorce in jih poslala na preiskavo, da bi ugotovili, ali gre res za pasjo kri.

Šlo je za organizirano združbo

Živali je bilo treba po bojih oskrbeti, tako naš informator. Če bi jih peljali v veterinarsko ambulanto, bi tam seveda zaradi poškodb zazvonil alarm. Tako je imel Resnik prav gotovo tudi svojega veterinarja na črno, ki je poskrbel za pse, še dodaja. Pri psih, ki so jih našli na posestvih v Tepah in Velikem Vrhu, je namreč dobro vidno, da so bile rane oskrbljene ter zašite.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Med pridržanimi zaradi umora Resnika se je po neuradnih podatkih znašel tudi nekdanji kranjski prometni policist Igor Bavdek