Posvojitelja preverili, psičko je najbrž predal

Obalno društvo proti mučenju živali je ogorčeno nad Hajdinjakovimi besedami.

Objavljeno
16. november 2011 06.20
Posodobljeno
16. november 2011 07.25
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – Poročali smo o domnevnih pasjih bojih, ki naj bi potekali v zapuščeni hiši ob hiši Tineta Resnika, ki je bil prejšnji teden umorjen. V Obalnem društvu proti mučenju živali, ki naj bi bili lastniki ene izmed psičk so zapisali, da so bili o zadevi obeščeni le od medijev, ne pa tudi iz zavetišča Meli Center, kjer naj bi psička zdaj bila.

V varstvu pri Resniku

»Lastnik zavetišča Meli Center nam kljub pozivom še vedno ni posredoval zahtevanih podatkov o domnevno naši psici,« so zapisali. Kljub temu da iz zavetišča še niso dobili želenih podatkov, so ugotovili, da gre za psico, ki je bila iz njihovega zavetišča oddana družini v Litiji 15. junija 2011. Preden so psico oddali, so posvojitelja preverili in z njim opravili razgovor o posvojitvi. Potem ko je v medijih izbruhnila zgodba, pa so poklicali posvojitelja, ki trdi, da je bila psička zaradi njegovih službenih obveznosti v Avstriji dva tedna v varstvu pri Resniku.

Hajdinjaku vračajo žogico

V Obalnem društvu proti mučenju živali dvomijo o resničnosti njegovih navedb in sumijo, da je posvojitelj psičko predal naprej. V društvu so pripravljeni psičko sprejeti nazaj, obžalujejo pa način življenja in usodo vseh psov, ki so bili v Resnikovi oskrbi, saj že vrsto let borijo proti zakonsko prepovedanim pasjim borbam. Zavračajo očitke Dušana Hajdinjaka in pravijo, da bi moral vedeti, da se vse večjemu številu oddanih psov po vsej Sloveniji ne da slediti. Pravijo tudi, da »bolijo obtožbe človeka, ki nedvomno ni živalovarstvenik, ampak dobičkar, kar vemo vsi, ki se ukvarjamo z živalovarstvom v Sloveniji. Zanimivo bi bilo dobiti podatek, koliko psov na leto je v zavetišču Meli Center uspavanih.«

Storjena le ena napaka

Edina napaka, ki jo priznavajo, je ta, da novo lastništvo še ni bilo vnešeno v centralni register psov, za kar prevzemajo popolno odgovornost. Predsednica društva Andrea Bogataj Krivec je še zapisala, da se že vrsto let trudijo udomiti čim večje število psov in mačk, »nikoli pa nismo trdili, da so vse živali iz našega zavetišča stoodstotno udomljene«.