Profesorico izsiljeval z njeno goloto

Pričakoval preizkus znanja, našel pa njene žgečkljive fotografije.

Objavljeno
02. november 2011 17.32
Posodobljeno
03. november 2011 09.00
Boštjan Celec
Boštjan Celec
LJUBLJANA – Zdaj že nekdanji dijak šentviške gimnazije, ki se je dokopal do USB-ključa z žgečkljivimi fotografijami svoje profesorice slovenščine, ni deloval sam, pri nečednem početju so mu pomagali tudi nekateri sošolci. Imel je torej pajdaše.

Na šišenski policiji po naših podatkih s polno paro pišejo kazensko ovadbo zaradi trikrat storjenega kaznivega dejanja izsiljevanja, ovaden bo le on (zagroženih do pet let zapora), pa tudi zaradi neupravičenega slikovnega snemanja. Po tem členu kazenskega zakonika pa mladenič ne bo edini domnevni grešnik. Še ducat dijakov se bo namreč znašlo v primežu tožilcev zaradi suma storitve kaznivega dejanja: »Kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegovega soglasja in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost ali kdor tako snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji tak posnetek prikazuje ali kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.«

Rdeči karton za Blaža

Ker so krompirjeve počitnice, s šolskega vidika afera Izsiljevanje profesorice na šentviški gimnaziji miruje. Bo pa v teh dneh padla dokončna odločitev o tem, da eden od dijakov četrtega letnika v tem hramu učenosti ne bo več nadaljeval šolanja. Da bodo svojega sina Blaža Š., tako je ime glavnemu junaku zgodbe, kar sami vzeli iz te šole, so se bojda takoj, ko so izvedeli za njegov domnevni greh, odločili že starši pa tudi sicer bi ga doletela izključitev.

To nam je potrdil tudi ravnatelj šentviške gimnazije mag. Jaka Erker. »Z njegovimi sošolci in s starši sem se pogovoril že v petek in lahko potrdim, da ne bo več hodil k pouku.« Ravnatelj temu dodaja, da bo profesorica še naprej opravljala svoje delo, dijak pa je po njegovem s svojim početjem grobo kršil etične vrednote, ki veljajo na njihovi gimnaziji.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Preizkusov na ključku res ni bilo, je pa imel naenkrat v rokah morda še močnejše orožje: profesorico v evinem kostumu