Rad je vlamljal v BTC-ju

Iz vozil je kradel predvsem elektronske predmete in torbice.

Objavljeno
04. november 2011 11.03
Posodobljeno
04. november 2011 13.30
T. L.
T. L.

LJUBLJANA – Moščanski policisti so odvzeli prostost 23-letnemu Ljubljančanu, ki ga sumijo kaznivih dejanj velikih tatvin.

V preteklih treh mesecih je bil 23-letnik kar dejaven: vlomil je v več osebnih vozil (vsaj 9) na območju nakupovalnega središča ob Šmartinski cesti. Iz vozil je odtujil različne elektronske predmete, torbice in podobno. V večini primerov so bili predmeti puščeni v vozilu na vidnih mestih. S kazensko ovadbo ga bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policija opozarja: V avtu puščeni predmeti so vaba

Ob tem policija znova opozarja, da se torbic, kovčkov, drugih predmetov in elektronskih naprav (mobilnikov, navigacijskih naprav in podobno) ne pušča na policah, sedežih ali drugih vidnih mestih. Ti predmeti so namreč vaba za tatove, poleg tega pa zlatnina, denar, kreditne kartice, čeki in dokumenti ne sodijo v predale vozila.

Predmeti, shranjeni v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, tudi privabljajo nepridiprave, saj ne vedo, kaj je v njih. Čeprav vrednost odnesenih predmetov ni visoka, pa je lahko škoda, ki jo vlomilci povzročijo, velika.

Več lahko preberete na spletni strani policije.