Romi v Starem Logu
 kamen v veterinarja

Niti policijsko spremstvo pri Romih ni rešilo veterinarja Hermana Bunderle.

Objavljeno
16. november 2011 17.46
Posodobljeno
17. november 2011 13.21
Boštjan Celec
Boštjan Celec
STARI LOG – Na seznamu nevarnih poklicev ne najdemo veterinarjev, a s tem se verjetno ne bi strinjal kočevski veterinar Herman Bunderla. Njegov delokrog obsega Kočevsko in Ribniško, in če omenimo, da je prav na tem območju kar nekaj na pol divjih romskih taborov, v katerih se nenadzorovano razmnožujejo tudi živali, smo verjetno namignili več kot dovolj.

»Te bomo že dobili!«

Ker veterinarji očitno spadajo v svet tistih naivnih uradnikov, ki menijo, da zakoni pač veljajo za vse, so obiskovalci romskih naselij, v katerih pa se zna marsikdaj zalomiti ali celo postati nevarno. Zato »gresta praviloma na tako imenovane rizične terene po dva naša inšpektorja, pogosto zaprosimo tudi za podporo policije«, nam je povedal tiskovni predstavnik Vursa Matjaž Emeršič.

Tako sta se tudi v ponedeljek na teren v Stari Log odpravila dva njihova uslužbenca, Bunderla in njegov poklicni kolega Robert Marolt. Bunderla ni bil prvič pri številni romski družini Kovačič-Slapšak. Pritožbe krajanov med drugim letijo na njihove pse, ki se nenadzorovano gibljejo po vasi in strašijo ljudi, kajpak se jih najbolj bojijo otroci. Junija letos je dal Bunderla odloviti enega od njihovih treh psov. Drugih dveh mu ni uspelo, saj so ju člani družine skrili v hišo. Že takrat ni šlo brez napetosti, »grozili so mi, da bom že videl, kaj bo, ko me dobijo na samem, 13-letnik me je udaril po rokah, ukradel je ključe iz službenega vozila, pograbil je palico«.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: »Če te mahnem s tem, ti tudi policija ne bo pomagala.«