Starec ju je otipaval in božal po stegnih

Moški, star 76 let, deklicama dal bombone in ju otipaval, a sta mu na srečo ušli

Objavljeno
15. november 2011 20.27
Posodobljeno
16. november 2011 08.45
Boštjan Fon
Boštjan Fon

RADOVLJICA – Majhno stanovanje sredi Linhartovega mesta, v njem nam je mati samohranilka 10-letne deklice v nedeljo zvečer dejala: »Roke bi mu polomila in izkopala oči. Le kako si je dovolil kaj takega?« Nato smo slišali iz ust očeta druge 10-letne deklice: »Šel bom na policijo in prijavil vse skupaj.« Podatki obeh deklic kot tudi njihovih staršev imamo v redakciji, prav tako tudi Radovljičana, letnik 1935, ki je vpleten v prepovedane rabote s področja nedotakljivosti otrok.

Vabil s sladkarijami

Bili smo prvi, še pred obiskom kriminalistov, in izvedeli, da je starejši moški, kot pravijo poznavalci, je po potrebi ali invalid ali pa dementna oseba, v nedeljo popoldan z obljubami o sladkarijah in še kateri ugodnosti v svoje stanovanje zvabil deklici. Dan prej je pri njem bila ena od njiju z drugo prijateljico, prav tako staro 10 let, in mu celo malce pospravila. Starec si je dekleti posadil v naročje in ju med pogovorom začel božati okoli bokov. Nato so mu dlani zašle na noge deklic in od kolen prek stegen se je pomikal navzgor. S prsti je poskušal mimo spodnjic. Deklici sta spoznali, da gre za nenavadno izkazovanje naklonjenosti, zato sta skočili starcu iz objema in mu ušli. K sreči so bila vrata njegovega stanovanja odklenjena.

Še dve podobni zgodbi


Vsaka na svojem domu sta povedali identično zgodbo. Starec se jima je tako zagabil, da sta celo njegove bombone, ki sta jih imeli v žepu še od prej, z gnusom odvrgli. »Takoj po tistem, ko mi je hči zaupala, kaj se je zgodilo, sem šel do njega, a ga ni bilo več doma. Pred stolpičem, kjer živi, sem ga čakal. Ko je prišel, mi je povedal, da je bil ves popoldan v bifeju. Tega mu niti najmanj ne verjamem. Obe punci sta povedali popolnoma enako, zato ne dvomim o besedah svojega otroka.« Je morda že prej zvabljal otroke k sebi in kateremu naredil še kaj hujšega, pa so to zaradi sramu in strahu zamolčali? Naslednji dan smo namreč izvedeli, da je policija pri preiskavi v bližnji osnovni šoli odkrila še dve dekleti, ki sta izpovedali podobno. Zato se upravičeno sprašujemo: koliko jih je še? Po razpoložljivih podatkih so Radovljičana v torek čez dan dali na hladno, čeprav PU Kranj javnosti o tem še ni obveščal.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Ali ima Slovenija register pedofilov?