Tine prišel hranit pse, padel je pod štirimi streli

Še en umor zaradi oderuških obresti?

Objavljeno
09. november 2011 10.45
Posodobljeno
09. november 2011 11.16
Tomica Šuljič
Tomica Šuljič
TEPE PRI LITIJI – V torkovem dnevu se je razširila novica, da se je v vasi Tepe pri Litiji zgodil umor, v katerem je bil žrtev 45-letni Tine Resnik iz bližnje Litije. Tine je bil sicer iz Renk, tako kot njegov oče, nato se je preselil v Litijo. Tam je živel v blokih Na stavbah, zadnja leta pa je precej časa prebil v vikendu na Tepah. Tam, v hriboviti vasici, ki razpršena leži na tamkajšnjih vzpetinah, je tudi oranžna hiša, kjer je Tineta dohitela matilda. Okoli njegove hiše je bil v zgodnjem popoldnevu daleč naokrog policijski obroč, na cesti pa je bilo mogoče srečati ducat policijskih vozil z oznakami (in najverjetneje še kakšno, ki jih ni imelo). Okolica kraja tragičnega dogodka je bila zavarovana s policijskim trakom, možje postave pa so tudi preprečevali pristop nepooblaščenim osebam. V hiši in okoli nje je vrvelo policistov, ki so preiskovali kraj dogodka, trata pred hišo je bila posejana z zastavicami in drugimi oznakami preiskovalcev, ki so iskali sledi.

Vzrejal pitbule


Zadnje podrobnosti o dogodku smo izvedeli pri njegovem bližnjem sosedu Janezu, ki ga je nazadnje videl v soboto, ko se je ustavil pri njem: »Bilo je v ponedeljek, med četrto in pol peto uro zvečer. Padli so štirje šusi. Najprej sta se slišala dva zaporedoma, nato je bil premor, nato še dva.« Zvok se je odbijal iz hoste, zato je Janez mislil, da gre za kakšne lovce, in se ni pretirano vznemirjal. Policija je bila o dogodku obveščena nekaj ur pozneje in le ugibamo lahko, ali drži najverjetnejša domneva, da so Tinetovo truplo prvi našli svojci.

Psi okoli Resnikove hiše so medtem besno lajali. Na drugi bližnji domačiji so znali povedati, da se je žrtev zadnje čase ukvarjala z vzrejo psov pasme pitbul, a lanskega legla naj ne bi povsem razprodal. »Vsak dan je kdo prišel, on ali žena, ker so morali hraniti pse,« je potrdil tudi Janez. Ni pa znal povedati, s čim konkretno se je ukvarjal zdaj pokojni: »Delal je na hiši, nedavno je postavil škarpo. Midva sva se razumela.« Pokojnika bo ohranil v lepem spominu.

Požgani avtomobili


A se ob vprašanju, ali je imel Resnik kakšne težave s kom, Janez zdrzne, nato pa pove: »Eden ga je nekaj zasledoval, pa tudi pred 14 dnevi so bili policaji. Toda nikoli nisem spraševal, kaj imajo.« Vzroke policijskega obiska so pojasnili na ljubljanski policijski upravi: »Sedemindvajsetega oktobra letos je bila PU Ljubljana okoli 2.40 ure obveščena o požaru na dveh osebnih vozilih v Litiji.« Na kraju dogodka je bilo ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje oziroma požig: »V zvezi z dogodkom policisti v okviru predkazenskega postopka zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodka.« Zdaj se je primer razširil še na nasilno smrt, zato bo dela veliko.

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Se je kateri od dolžnikov odločil, da dolg poravna s svincem iz nabojev?