V tretje: Pirnovarju osem mesecev pogojno

Devetletna Ana z Golega je umrla, zato ga je doletel pogojni zapor.

Objavljeno
15. november 2011 18.00
Posodobljeno
16. november 2011 18.00
Boštjan Celec
Boštjan Celec

LJUBLJANA – Medijsko precej odmevno je bilo lansko že tretje sojenje 62-letnemu Janezu Pirnovarju, obtoženemu, da je iz malomarnosti povzročil smrtno prometno nesrečo. Starši žrtve so bili namreč zelo dejavni v Zavodu Varna pot in tudi zaradi eksplozije pred hišo ljubljanske sodnice Katarine Turk Lukan v Radovljici.

Opravičilo slovenske policije

Počilo je 10. novembra 2009, tik pred tem pa je prav ta sodnica na drugem procesu spoznala Pirnovarja za nedolžnega. Policisti so sestavili največji mogoči krog osumljencev, med njimi pa so se očitno znašli tudi svojci devetletne Ane Snežne Mavec, ki jo je z avtom usodno zbil Pirnovar, saj bi se utegnili sodnici maščevati zaradi oprostilke.

Lani tretjič na zatožno klop


Pri starših so opravili hišno preiskavo, kar je spremljal vsesplošni val ogorčenja. Poklical nas je eden od sorodnikov te družine: »Kaj vse so morali pretrpeti v zadnjih letih! Zdaj pa še to, da jim policisti zasedejo hišo?!« Sum, da so Anini starši morebitni osumljenci, so kmalu ovrgli, po nekaterih podatkih pa se jim je zaradi nevšečnosti opravičil celo sam vrh slovenske policije.

Lani ob tem času so torej Pirnovarja že tretjič posadili na zatožno klop, potem ko so ga prvostopenjski sodniki najprej spoznali za krivega in ga obsodili na pogojno zaporno kazen, po razveljavitvi sodbe pa so ga v drugo oprostili. A višji sodniki so tudi to sodbo razveljavili.

V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC PREBERITE: Vselej sem upošteval predpise in pazil na druge udeležence.