V zakleti hiši je Marko ubil Cvetko

Marko Selčan je med prepirom odrinil Cvetko Robar, da je z glavo udarila v regal.

Objavljeno
17. november 2011 18.22
Posodobljeno
18. november 2011 06.33
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič
OPLOTNICA – »Slišal sem, kako je rešilec v zgodnjem torkovem jutru hitel na pomoč k cerkvi svete Barbare. Moralo je biti zelo zgodaj, saj sem še ležal v postelji, a ni v moji navadi, da predolgo poležavam. Sicer ne vem, kaj se je zgodilo, a zagotovo je prizorišče tista mafijska in pijanska hiša,« nam je v središču Malahorne, majhnega zaselka nedaleč od Oplotnice, dejal moški srednjih let. Nato nas je napotil po cesti proti Slovenskim Konjicam in pospremil z besedami: »Prej je bila tam piščančja farma, zatem je obratovala gostilna, zdaj pa je lastnik hišo preuredil in ima več najemniških stanovanj.«

Uradne informacije o dogajanju v hiši tik pod cerkvico so bile izjemno skope. Policisti so le razkrili, da se je v ponedeljkovih popoldanskih urah začel spor in da je za posledicami hudih poškodb umrla ženska. Izvedeli smo, da je 54-letna Cvetka Robar že pred leti najela majhno stanovanje v večstanovanjski hiši v Malahorni 40 c. Sosedje so nam povedali, da v hiši trenutno stanuje 15 ljudi; nekateri imajo le sobico s posteljo in kopalnico, druga stanovanja so bolj »razkošna« – imajo celo dve sobi in kopalnico. Cvetka je z dvanajst let mlajšim izbrancem Markom Selčanom prebivala v luksuznem delu sicer dotrajane hiše.

Rada pogledala v kozarec

Poznavalci razmer vedo povedati, da je predvsem Cvetka znala (pre)globoko pogledati v kozarec. Večkrat naj bi, celo v treznem stanju, izgubila ravnotežje, se opotekala in padala po tleh. Vsega so bili že tako navajeni, da temu niso posvečali posebne pozornosti. Pred nekaj dnevi se je v majhno »luknjo« v večstanovanjski hiši preselil tudi 44-letni Branko Pavalec: »Minuli konec tedna sem imel na obisku prijateljico Natašo. Marka sem poznal še iz časov, ko sva živela v Slovenskih Konjicah. Cvetko sem videl prvič.« Druščina je že na Martinovo soboto začela pivsko turnejo, ki je trajala vse do ponedeljkovega popoldneva.

»Spominjam se, da je Cvetka v ponedeljek popoldne omagala. Odšla je spat v svoje stanovanje. Nekaj zatem ji je sledil še Marko. Midva z Natašo sva ostala v moji sobici. Ni mi bilo prav, saj bi se morala Nataša vrniti na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico. Minuli konec tedna je bila le na začasnem izpustu. Prepričati sem jo hotel, naj se vrne, saj se je njeno zdravljenje bližalo koncu. A me ni poslušala. V ponedeljek zvečer nisem videl ne Cvetke ne Marka. Da se je nekaj zgodilo, sem izvedel šele v torek zjutraj, ko je v mojo sobo prihitel Marko. Dejal je, naj mu sledim, češ da se je nekaj zgodilo. Cvetka je ležala na postelji, vzglavnik pod njeno glavo je bil ves okrvavljen. Kaj se je zgodilo, ne vem. Toda na zatilju je imela veliko rano. Na pomoč sem poklical rešilca,« nam je dogajanje opisoval Branko Pavalec.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: »Selčan ni slab človek«