V zapor jih je šlo šest

S preprodajo heroina in kokaina so zaslužili več kot 100 tisoč evrov.

Objavljeno
03. november 2011 13.34
Posodobljeno
03. november 2011 16.15
Li.K./STA
Li.K./STA
NOVO MESTO – Ljubljanski in novomeški kriminalisti so oktobra v šestih hišnih preiskavah v Ljubljani in novomeškem romskem naselju Brezje zasegli nekaj mamil, orožja in gotovine ter pridržali osem od devetih osumljencev. Po zaključku preiskave je preiskovalni sodnik zoper štiri odredil pripor, senat novomeškega okrožnega sodišča pa še za dva osumljenca. Kot so danes sporočili novomeški policisti, so po večmesečni preiskavi, ki so jo zaključili 25. oktobra, osumljence ovadili zaradi 36 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, dveh kaznivih dejanj izsiljevanja ter treh kaznivih dejanj nedovoljene proizvodnje orožja in prometa z njim.

Zaslužili več kot 100 tisočakov

Kriminalna združba z natančno razdeljenimi nalogami je izvrševala omenjena kazniva dejanja na območju Novega mesta, Krškega in Ljubljane. Na Dolenjskem in v Ljubljani je v času preiskave preprodala okoli dva kilograma kokaina in slab kilogram heroina ter tako zaslužila več kot 100 tisoč evrov.

Med njimi tudi Strojan in Grm

Kot je 28. oktobra navajal časnik Večer, naj bi bila med priprtimi osumljenci član najbolj znane slovenske romske družine Mirko Strojan in nekdanji novomeški romski svetnik Zoran Grm.