Zbita peška (40) odletela v drugega pešca (46) in umrla

Voznik kombija (67) je s kraja pobegnil, a so ga kmalu izsledili.

Objavljeno
11. november 2011 08.35
Posodobljeno
11. november 2011 08.49
A. L.
A. L.

DVOR PRI POLHOVEM GRADCU – V četrtek okoli 18. ure so operativnokomunikacijski center ljubljanske policijske uprave obvestili o prometni nesreči v naselju Dvor pri Polhovem Gradcu. Kot smo poročali včeraj, je pobegli voznik do smrti povozil peško.

Peško zbil v pešca

Voznik, star 67 let, iz okolice Ljubljane je vozil tovorno vozilo VW transporter po regionalni cesti skozi naselje Dvor pri Polhovem Gradcu, in sicer iz smeri Srednje vasi proti Dobrovi. V naselju je voznik domnevno zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčil v 40-letno peško (iz okolice Vrhnike), ki je takrat hodila ob levem robu vozišča v smeri proti vozilu 67-letnika. Po trčenju jo je odbilo v 46-letnega pešca (iz Ljubljane), ki je takrat hodil neposredno za njo (v isti smeri), nakar sta oba padla po vozišču, voznik pa je s kraja nesreče pobegnil. »40-letnica je v trčenju dobila tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla, 46-letnik pa je utrpel lažje telesne poškodbe,« so sporočili s policije.

Bil je VW transporter

Ob prihodu policistov na kraj nesreče je bilo z zbiranjem prvih obvestil in pregledom kraja ugotovljeno, da je s kraja po vsej verjetnosti pobegnilo večje vozilo bele barve. Pri opravljenem ogledu kraja prometne nesreče so policisti in kriminalisti zavarovali sledove trčenja. Po zbranih obvestilih in sledovih je bilo ugotovljeno, da je po vsej verjetnosti nesrečo povzročilo vozilo znamke VW transporter bele barve. Na podlagi tega so v smeri izsleditve vozila in voznika policisti opravili več razgovorov z občani ter pregledali ožje in širše območje.

Tri ure po nesreči izsledili pobeglega voznika

Okoli 21. ure so v Polhovem Gradcu izsledili tako vozilo kot tudi 67-letnega voznika. Vozniku je bila na podlagi določil 24. člena ZPrCP odvzeta prostost, zoper njega pa bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Policija se zahvaljuje vsem občanom, ki so s svojimi informacijami pripomogli k temu, da je bil povzročitelj hude prometne nesreče tako hitro izsleden.