Eden za rešetkami, 
dva v priporu doma

Trojici osumljenih roparjev bencinskega servisa v Senožečah ni uspelo zapraviti niti evra.

Objavljeno
09. marec 2011 17.48
Posodobljeno
10. marec 2011 06.00
Iztok Umer
Iztok Umer
KOPER – Zaradi starih grehov je 21-letni Zlatan Lazarević iz Pivke po prijetju po ropu minuli ponedeljek v bencinski servis OMV v Senožečah končal v priporu, medtem ko je dežurna preiskovalna sodnica za mlada roparja, 18- in 19-letnega Pivčana, odredila hišni pripor. Skupna vrednost plena, ki so ga nepridipravi odnesli s črpalke, je bila okoli 13.000 evrov, največ je bilo vinjet in kartic za polnjenje mobilnikov. Trojici pa ni uspelo zapraviti niti evra, saj so do torkovega jutra že vsi padli v roke policistov.

Kot smo pisali, sta v ponedeljek zvečer v bencinski servis v Senožečah vstopila maskirana in s pištolo oborožena roparja in od črpalkarja zahtevala denar, postregla pa sta si še z vinjetami in karticami za polnjenje mobitela. Po dejanju sta se namenila proti avtu, kjer naj bi ju čakal tretji pajdaš, vendar se je ta očitno prestrašil, stisnil rep med noge in odpeljal, ne da bi počakal prijatelja. Ta sta poskušala priti do avta tako, da sta pozvonila na vratih ene od hiš v Senožečah. Lastnik je sicer odklenil, roparja sta proti njemu naperila pištolo in zahtevala, naj jima izroči ključe avta. Prisebni možakar je le zaloputnil vrata, zaklenil in poklical policiste.

Akcija je hitro stekla, kmalu so ustavili avto, ki ga je vozil osumljeni Lazarević, ob 1.45 so pri kamnolomu pri Lažah pri Senožečah tudi prek termokamere prišli na sled 19-letnemu osumljencu. Zjutraj nekaj pred 8. uro pa jim je v bližini gostilne Na ravni pri Senožečah v roke padel še 18-letnik.

Preiskovalna sodnica se je za najstrožji ukrep odločila za Lazarevića, čeprav je imel le vlogo voznika. Toda fant ima na glavi kar precej masla. Med drugim je maja 2009 s še petimi pajdaši vlomil v skladišče orožja izobraževalnega centra ministrstva za obrambo v Polhovi jami pri Neverkah. Druščina je iz skladišča odnesla 22 ročnih raketometov, 59 ročnih bomb in 684 pogonskih nabojev za tromblonske mine, pred samim vlomom v skladišče so vlomili in odpeljali še dve vozili, s katerimi so se pripeljali do skladišča in vanju naložili nakradeno orožje in strelivo. Junija lani so četverico vlomilcev obsodili na koprskem okrožnem sodišču, ko so 21-letnemu pobudniku Mateju Oleniku iz Doljne Košane prisodili dve leti in pol zapora, 23-letnemu Stevanu Sljepljeviću, 22-letnemu Mariu Dekanoviću in tedaj 20-letnemu Zlatanu Lazareviću pa po dve leti zapora. Po izrečeni sodbi so po osmih mesecih odpravili pripor. Lazarevića so očitno zasrbeli prsti, še preden je odslužil kazen zaradi vloma v vojaško skladišče.