Gledala sta, kako
 zlikovci kradejo!

Lastnika Optike Knez je sredi noči prebudil pok stekla.

Objavljeno
03. marec 2011 07.20
Posodobljeno
03. marec 2011 20.30
Boštjan Fon
Boštjan Fon
RADOVLJICA – Spokojno noč na Gorenjskem nasproti letališča Lesce, blizu rondoja, od koder vodijo ceste proti Lancovemu in naprej v Kropo, v Lesce ali proti središču Radovljice, je še dodatno umiril prš snega, ki je tiho naletaval. Dve minuti čez pol tretjo pa je silovito zahreščalo! Betonski blok je zletel skozi vhodna vrata salona in ambulante po mestu in še daleč okoli nadvse cenjene Optike Knez, ki domuje v poslovno-stanovanjskem kompleksu ob rondoju.

»Najino stanovanje je nad lokalom,« je še vedno vidno pretresena dejala lastnica Darija Knez: »Še več, spalnica je tik nad vhodom. Ob trušču sva skupaj s partnerjem skočila iz postelje in šla pogledat, kaj se dogaja.« Še preden sta se postavila na noge in stopila do okna, ki omogoča pogled na dvorišče, se je sprožil alarm. Nekdo je vlomil v njun lokal. »Sama sem takoj vzela v roke telefon in poklicala na številko 113.« Partner David Galič se je zazrl skozi okno in nemočen obstal pred pogledom, ki mu je vzel sapo.

Trojica zagotovo dobro izurjenih lumpov se je do stranskega vhoda v lokal z avtom pripeljala vzvratno. Po naših informacijah, uradno sicer še nepotrjenih, je šlo za temnejšega audija A6. Ko je bil zadnji del avtomobila meter od vrat, sta iz vozila skočila dva barabina, eden od njiju je bil visok skoraj dva metra, in v vhodna vrata vrgla betonski blok. Skozi razbito steklo sta pohitela v notranjost in se lotila posla. »Nisem prepričana, ampak se mi zdi, da se je moral kateri od njiju porezati na delih stekla, ki je ostalo na okvirju vrat. Točno sta vedela, kaj morata iskati, saj sta skočila zadaj za pult do stroja za brušenje stekel,« pove lastnica. »Ne bi verjel nikomur, ki bi mi pripovedoval o čem takšnem, ampak sem videl na lastne oči,« pove Galič: »Take scene se vidijo samo v filmu. Vse se je odvilo bliskovito, videl sem le še, kako sta stroj vrgla v prtljažnik, skočila v vozilo in odpeljali so se.«

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Celoten plen vlomilcev znaša okoli 100.000 evrov