Gorenjci budno pazili na pijane smučarje

Opravili so 36 preizkusov alkoholiziranosti pri smučarjih, eden napihal 1,07.

Objavljeno
06. marec 2011 12.18
Posodobljeno
06. marec 2011 12.18
Šp. S.
Šp. S.
KRANJ – Gorenjski policisti so pretekli teden, v torek in petek, izvedli poostren nadzor na gorenjskih smučiščih. Pozorni so bili predvsem na smučarje, ki so vijugali pod vplivom alkohola in na vožnjo z motornimi vozili. Povečali so prisotnost policistov na smučiščih in patruljirali na gozdnih poteh. Sodelovalo je sedem policistov gorske enote, sedem policistov smučarjev, inšpektorja Inšpektorata RS za notranje zadeve ter inšpektor za žičniške naprave in smučišča.

Opravili so 36 preizkusov alkoholiziranosti pri smučarjih. Eden izmed njih je smučal z 1,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Trem smučarjem so policisti odvzeli smučarske vozovnice za tekoči dan, ker so smučali objestno, trem pa so izdali plačilne naloge zaradi kršitve varnosti na smučišču. Voznika motornih sani pa so morali opozorili zaradi vožnje v naravnem okolju.

Policisti so obravnavali tudi šest nesreč, v katerih so se smučarji huje poškodovali. Pri nesreči, ki se je 24. februarja zgodila na smučišču Kobla, so ugotovili, da je bilo zavarovanje smučišča v tem primeru slabo. Na pristojno državno tožilstvo bo policija za odgovorne smučišča podala kazensko ovadbo zaradi povzročitve splošne nevarnosti.