Hiša je zagorela kot bakla

Gasilci so sicer po nekaj urah pogasili požar, a je od hiše ostalo bore malo.

Objavljeno
20. februar 2011 21.42
A. A.
A. A.
MARIBOR – Za dobrih sto tisoč evrov škode je povzročil požar, ki je v nedeljo dopoldne izbruhnil najverjetneje na podstrešju stanovanjske hiše v Limbušu pri Mariboru. Da se višina škode ni še dodatno povzpela, so preprečili gasilci, ki so med gašenjem požara iz notranjosti 20 let stare lesene montažne hiše odnašali precej vredno pohištvo, narejeno iz tikovine. Vzrok, zakaj je sredi dopoldneva zagorelo v hiši družine Mislej (po neuradnih podatkih naj bi v njej živela le oče in sin), za zdaj še ni znano. Toda poznavalci sumijo, da je ogenj izbruhnil nekje pri dimniški napeljavi, od koder se je nato širil po lesenih stenah montažne hiše.

Kot smo izvedeli, je starejši izmed članov družine pred televizijskim zaslonom gledal prvo vožnjo slaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju. Pri štartni številki sedem naj bi postal pozoren na ogenj v hiši. Mariborski poklicni gasilci, ki so na kraj požara prihiteli s sedmimi gasilskimi avtomobili, so na pomoč poklicali tudi pripadnike Prostovoljnega gasilskega društva Pekre. »Ko smo prispeli na kraj požara, so ognjeni zublji že prebijali streho. Ker je v notranjosti vladala nevarnost, da se bodo podrli stropi, smo začeli gasiti iz zunanjosti z lestvijo,« je razložil vodja intervencije Franc Robič.

Gasilci so sicer po nekaj urah pogasili požar, a je od hiše ostalo bore malo. Zgornji del je povsem uničen, a na srečo ni bil nihče ranjen. Ker naj bi bil eden od stanovalcev sladkorni bolnik, naj bi gasilci iz hladilnika rešili tudi večjo količino zdravil. Izvedeli smo, da so pripadniki civilne zaščite očetu in sinu ponudili pomoč z začasnim prebivališčem, a naj bi jo zavrnila. Do nadaljnjega naj bi streho nad glavo našla pri sorodnikih.