Iz pripora na stara kriminalna pota

Je za zapornikovo komo kriva zdravnica, ki ni opazila anevrizme.

Objavljeno
06. marec 2011 19.41
Posodobljeno
06. marec 2011 21.00
Jure Vest
Jure Vest
NOVA GORICA – Kriminalisti so stopili na prste trem preprodajalcem drog. V akciji so prijeli 31-letnega Sebastjana Jovičiča, 21-letnega Jimija Marego in 24-letnega Tilna Hafnerja. Osumljeni so 24 dejanj nezakonite proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi, saj so v nekaj mesecih preprodali več kot tri kilograme heroina. Rjavi prah naj bi Jovičič in Marega prodajala zasvojencem na Goriškem, njun rajon pa je bil tudi na drugi strani meje v Italiji. Kot kaže, primer še ni končan, saj kriminalisti raziskujejo, ali je kaj na tem, da je Hafner hors dostavljal tudi na območje Ajdovščine in Vipave.

Zanimivo je, da sta bila pred dobrim letom zaradi preprodaje že aretirana tako Jovičič kot tudi Jimijev oče Živko Marega. Po nekajmesečnem priporu so oba izpustili na prostost in nadaljevala sta barabije; 50-letnega Živka so prijeli oktobra lani in ga pred mesecem dni obsodili na dve leti in enajst mesecev zapora, hkrati pa so mu podaljšali pripor do pravnomočnosti sodbe. Sin Jimi je po prijetju očeta oktobra lani navezal stik z Jovičičem in sam nadaljeval nezakonito početje.

Jimi je bil pred leti uspešen športnik, med drugim je bil v mladinski kategoriji državni prvak v dviganju uteži, vendar so ga neurejene družinske razmere pripeljale v svet mamil. Tudi njegovo mater Majdo so dvakrat obsodili zaradi dilanja in je bila kot oče Živko že večkrat neuspešno na metadonskih terapijah.

Preiskovalni sodnik je za Jovičiča in Hafnerja odredil pripor, za Jimija Marego pa hišni pripor, saj je njegov oče trenutno v bolnišnici, v komi, kamor so ga pripeljali iz solkanskega zapora zaradi anevrizme. Okrog tega se po Novi Gorici že pojavljajo govorice, da je šlo za napačno odločitev pri zdravljenju zdravnice, odgovorne za pripornike v zaporu. Marega naj bi pred usodnim nastopom anevrizme več dni prej moledoval za zdravnico, ker ga je močno bolela glava, a zaman.