Izvedenec za piko na i

Slavko Slavinec je najprej priznal umor, zdaj pa pravi, da so ga k temu prisilili

Objavljeno
11. februar 2011 19.01
S. O.
S. O.
LJUBLJANA – Sojenje 29-letnemu Slavku Slavincu, ki je obtožen umora 60-letnega Franca Brvarja iz Kisovca, je res temeljito, saj se še vedno ni končalo. Še vedno sodišče temeljito preverja zgodbo o umoru in še vedno zaslišuje nove priče, kljub temu da je na začetku osumljenec policistom vse priznal. Tako bo vsaj še enkrat, saj je za naslednjo obravnavo ponovno na vrsti zaslišanje strokovnjaka medicinske stroke.

Na tokratnem sojenju za umor, ki se je zgodil v začetku novembra 2008, je sodišče najprej poslušalo zgodbo o tem, kako je Slavinec kupoval avto, kar ne vpliva bistveno na dokazni postopek, nato pa je na prostor za priče še enkrat stopila njegova nekdanja partnerica Romana B., ki prav tako ni povedala nič novega. Še enkrat je zgolj potrdila, da je tistega usodnega dne Slavinec prišel domov ves tresoč se in je kmalu odšel v posteljo. Vedel se je nenavadno, zato je takoj posumila, da je nekaj narobe. Na zagovornikovo nesrečo ni potrdila, da je v njenem stanovanju s centralnim ogrevanjem mrzlo, zato ne drži vode ideja Slavinčevega odvetnika, da se je njegov varovanec tresel zaradi mraza.

Usodnega novembra naj bi namreč Slavinec in Brvar pila skupaj v Beksl baru, nato pa naj bi se Slavinec ponudil, da Brvarja odpelje domov. To pa je bilo tudi zadnjikrat, da so Brvarja videli živega. Končal je sredi gozda v bližini naselja Ržiše pokrit z listi. Njegov skelet pa je čez kar precej časa našla naključna gobarka. Pozneje tega večera je Slavinec prišel domov in se tresel kot šiba na vodi ter se na splošno vedel precej nenavadno.

Slavinec je bil najprej na razgovoru na policiji zgolj kot občan, ko pa se je zlomil in vse priznal, je dobil status osumljenca. Policistom je celo pokazal, kje je odvrgel Brvarjeve stvari na različnih koncih gozda, ter tudi, kje je odvrgel kromirano kovinsko palico, s katero naj bi ga usodno udaril po glavi.

Zdaj se na sodišču zapleta, saj želi njegov zagovornik prikazati, da bi Brvar lahko umrl naravne smrti zaradi napada božjasti, pa tudi, da so policisti napravili napako, ker ga niso že takoj obravnavali kot osumljenca, zato naj bi bili vsi dokazi pridobljeni nezakonito. Temu mnenju pa sodišče ni sledilo. Kljub temu bodo naslednjič še enkrat zaslišali izvedenca medicinske stroke, potem pa bi se primer počasi že lahko končal.