Ker ga je lovil, mu je zagrozil z izvijačem

Nepridiprava je lastnik avta zalotil med delom, ta pa je z denarnico pobegnil, a ni prišel daleč.

Objavljeno
22. februar 2011 13.55
T. L.
T. L.
MARIBOR – V ponedeljek je 33-letnika v osebnem avtu, ki ga je parkiral na Ruški cesti, čakalo neprijetno presenečenja. Okoli 20. ure je prišel do svojega avta, ki ni bil zaklenjen, in na svoje presenečenja v avtu opazil neznanca, ki jo je ob pogledu na lastnika takoj ucvrl. Lastnik avta se je pognal za njim, ko se je neznanec obrnil in mu z izvijačem v roki zagrozil, naj ga nikar ne lovi.

Triintridesetletnik se je nato vrnil do avta in ugotovil, da mu je neznanec iz avta izmaknil denarnico z dokumeti in plačilnimi karticami ter za okoli 120 evrov gotovine. Poleg tega se je neznanec lotil tudi avtoradia, ki ga je že odmonitral, vendar pa ga je med begom zaradi nenadnega prihoda lastnika pustil v avtu.

Vendar je bil nepridipravov beg kratkega daha – že okoli 21.15 so policisti na Uliči Moše Pijade prijeli in pridržali 35-letnega moškega iz Maribora, ki je ustrezal opisu storilca. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine bodo zoper njega na prostojno tožilstvo podali še kazensko ovadbo.