Kriminalisti prijeli štiri dilerje

Ljubljančan je heroin dostavljal najmanj osmim osebam po Sloveniji.

Objavljeno
04. marec 2011 12.53
Posodobljeno
04. marec 2011 12.53
Šp. S.
Šp. S.
NOVA GORICA – Kriminalisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v sodelovanju s kriminalisti PU Ljubljana in Generalno policijsko upravo v torek, po temeljiti preiskavi, odvzeli prostost kar štirim osebam, na dveh lokacijah v okolici Nove Gorice in dveh lokacijah v Ljubljani, zaradi proizvodnje in preprodaje prepovedanih drog.

Že pred časom so postali pozorni na 31-letnega Novogoričana, starega znanca policije, za katerega se je izkazalo, da na svojem domu spet preprodaja heroin. Z njim je bil povezan 21-letnik, prav tako iz okolice Nove Gorice, ki je posredoval pri preprodaji tako, da mu je urejal stike s kupci. Kriminalisti so identificirali več kupcev z domačega območja, kakor tudi iz Italije in jim zasegli različne količine droge. Novogoričan je drogo nabavljal pri 24-letnem Ljubljančanu, ki mu jo je dostavljal na dom. Pomagal mu je 20-letnik, prav tako iz Ljubljane.

Ljubljančan je heroin dostavljal še najmanj petim na območju Nove Gorice, Ajdovščine in Vipave ter najmanj trem iz drugih krajev Slovenije. Ugotovljeno je bilo, da je slednji samo eni osebi v Novo Gorico na mesec dostavil več kot pol kilograma prepovedane droge.

Novogoriški kriminalisti za tri osebe podali kazensko ovadbo in jih včeraj privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper 31-letnika in 24-letnika po zaslišanju odredil pripor, zoper 21-letnika pa hišni pripor. Kriminalistična preiskava se še nadaljuje.