Krvava sled je
 vodila do Jožeta

Kot smo izvedeli, naj bi krvave sledi vodile od kapelice do njegove hiše.

Objavljeno
25. februar 2011 16.46
S. O.
S. O.
PODGORA - Vasico Podgora, streljaj od Dola pri Ljubljani, je danes pretresla vest, da naj bi neznanec ali neznanci umorili njihovega krajana. Prebivalci so ogorčeni, saj v tako mirni vasi, ki je predvsem nekakšno spalno naselje in kjer nikoli ni nikakršnih izgredov, česa takega niso pričakovali niti v sanjah. Sploh pa ne morejo verjeti, da bi se lahko kdo spravil na njihovega starejšega soseda, ki ni nikomur storil nič žalega.

Tragedija

Podgoro so v petek dobesedno okupirali policisti, kriminalisti, preiskovalni sodnik, državna tožilka in forenziki. Kar mrgolelo je mož postave, ki so iskali kakršne koli sledi, ki bi jih pripeljale do storilca kaznivega dejanja. V dopoldanskih urah so namreč odkrili truplo starejšega moškega, ki je ležal v mlaki krvi v svoji hiši.

Dostop do Podgore je bil tako rekoč onemogočen, saj so policisti postavili trakove že na okoliških cestah, ki peljejo v vas. Z avtomobilom se je dalo priti zgolj do bencinske črpalke OMV na poti proti Litiji. Čeprav nismo mogli govoriti s hčerjo ali sinom pokojnega niti z njegovimi sosedi, pa krožijo govorice, kaj naj bi se zgodilo usodnega jutra.

Po pričevanju okoličanov naj bi vaščanka, šlo naj bi za Jožefo Kukalj, okoli desete ure dopoldne pri kapelici, ki stoji na polju tik ob vasi, povsem po naključju naletela na krvave sledi. Ker jo je zanimalo, kaj se je zgodilo oziroma ali kdo potrebuje pomoč, naj bi jim sledila in tako prišla do hiše na robu vasi, skorajda tik pod gozdom. V hiši je živel Jože Zajec, ki naj bi imel okoli 80 let. Soseda naj bi ga zagledala na tleh v mlaki krvi in v šoku poklicala na policijo.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Bil naj bi ustreljen