Mater po tilniku, oče s pestjo hčerko v čeljust

Pretekli teden so policisti trikrat obravnavali nasilje v družini.

Objavljeno
14. marec 2011 13.42
Posodobljeno
14. marec 2011 13.42
Šp. S.
Šp. S.
SLOVENJ GRADEC – Pretekli teden so policisti trikrat obravnavali nasilje v družini in izrekli prepoved približevanja.

Na območju Ribnice na Pohorju je v torek, 8. marca, zjutraj, 27-letni domačin od svoje 43-letne matere zahteval cigarete. Ker jih ni imela, je v jezi s kuhinjske mize na tla zmetal vso posodo. Mater je tudi žalil, jo grobo potiskal po stanovanju in s pestjo udarjal po tilniku. Med pretepanjem ji je uspelo pobegniti v sobo, vendar je prišel za njo in ji v roko vrgel kovinsko baterijsko svetilko ter jo lažje telesno poškodoval. Pomoč je poiskala v zdravstvenem domu, nato še na centru za socialno delo, od koder so zadevo prijavili na Policijsko postajo Radlje ob Dravi. Policisti so ugotovili, da je nasilnež že v preteklosti izvajal psihično ter fizično nasilje nad mamo, zato so mu še istega dne začasno odvzeli prostost in ga pridržali. Prepovedali so mu tudi približevanje.

V četrtek, 10. marca, popoldne so bili policisti PP Ravne na Koroškem napoteni na kraj, kjer je 33-letnica pod vplivom alkohola doma razgrajala in grozila svoji 65-letni mami z ubojem. Tudi po prihodu policistov se ni umirila, zato so jo možje postave pridržali do streznitve. Ženska se je že v preteklosti nasilno vedla proti materi, zato se ji zdaj prepovedali približevanje.

Proti večeru istega dne pa so policisti PP Radlje ob Dravi obravnavali še eno nasilje v družini. Oče se je doma sprl s svojo 25-letno hčerko in jo s pestjo udaril v predel čeljusti ter ji grozil, da jo bo ubil. V zadnjih dneh je 56-letnik stopnjeval nasilje nad hčerko, zato so ga priprli in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec bodo policisti po vseh zbranih podatkih za vse tri nasilneže podali kazensko ovadbo.