Med prevračanjem oba padla iz avta

Voznik začetnik, ki je nesrečo povzročil, je utrpel lažje poškodbe, sopotnik pa težje.

Objavljeno
07. februar 2011 19.39
Mi. S.
Mi. S.
MARIBOR – V soboto v zgodnjih jutranjih urah sta se ponesrečila 22-letni voznik iz Ormoža in njegov sopotnik. Ko je pripeljal v levi oster in nepregleden ovinek, hitrosti in načina vožnje ni prilagodil svojim sposobnostim (voznik začetnik), lastnostim ceste in preglednosti na njej.

Sprva ga je zaneslo v desno na bankino, po kateri je vozil več kot 25 metrov, nato je zapeljal nazaj na vozišče, kjer je izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je začelo zanašati, po več kot 50 metrih pa je zapeljalo na travnat nasip in s sprednjo stranjo trčilo v drevo. Po trčenju se je več metrov prevračalo in na koncu obstalo na strehi v obcestnem jarku ob levi strani vozišča.

Med prevračanjem sta 30-letni sopotnik (prav tako iz Ormoža) in voznik padla iz vozila. Voznik je bil pri tem lahko telesno poškodovan, sopotnik pa huje. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v ptujsko bolnišnico.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.