Motoristi, pazljivo na cestah!

Nenavadno topli dnevi so marsikaterega motorista zvabili na slovenske ceste.

Objavljeno
08. februar 2011 15.35
Mi. S.
Mi. S.
LJUBLJANA – Ker so nekoliko višje temperature v teh dneh na ceste zvabile marsikaterega motorista, policija vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetuje, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti.

Kot opozarjajo na policiji, se morajo vozniki motornih koles in koles z motorjem zavedati, da je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega je zaradi hude zime na vozišču tudi letos veliko udarnih jam in veliko peska od zimskega posipa, zato njihove sposobnosti obvladovanja motornega kolesa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih.

Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, opozarja policija in motoristom tudi priporoča, naj bodo med vožnjo z motornim kolesom čim vidnejši. Tako naj imajo na motornem kolesu ves čas prižgane luči, nosijo naj zaščitna oblačila in varnostno čelado svetle in odsevne barve, na oblačilih in varnostni čeladi pa naj imajo več odsevnih teles.