Na dolenjki ujeli pijanega voznika

Sredi noči je vozil v napačno smer, možje v modrem zapril avtocesto

Objavljeno
09. marec 2011 05.57
Posodobljeno
09. marec 2011 11.58
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Kljub pustnemu večeru (mogoče pa prav zato) so imeli policisti obilo dela. V tej noči so zabeležili 53 intervencij, 35 jih je bilo na javnih krajih, tri maškare pa so pridržali do jutra.

V napačno smer

Kar 35 je bilo takih, ki so sedli za volan, četudi so pred tem pregloboko pogledali v kozarec. Eden od teh je vozil tudi po dolenjski avtocesti. Ni bilo dovolj, da je bil pijan, na prometnici je vozil v napačno smer!

Opazila ga je policistka

Ob 2.20 je policistka Policijske postaje Metlika, ki je bila na poti iz službe, na avtocesti v smeri Ljubljane srečala voznika osebnega avta, ki je vozil po prehitevalnem pasu v nasprotni smeri proti Novem mestu.

Takoj je obvestila policiste na operativnokomunikacijskem centru PU Novo mesto, ki so na kraj napotili policijske patrulje. O nevarni vožnji voznika sta policiste na številko 113 obvestila še dva očividca.

Zaprli so avtocesto

Policisti so takoj zaprli avtocesto v smeri Ljubljane. Voznika, ki sprva ni ustavil policistom, so uspeli ustaviti v bližini priključka Trebnje vzhod.

Vozniku, staremu 45 let, ki je z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu, so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligrama alkohola. Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Osebni avto ford mondeo so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in neupoštevanja svetlobnih znakov policistov so mu izdali plačilni nalog v višini 750 evrov. Zaradi predrzne vožnje v cestnem prometu po 324. členu KZ-1 bodo policisti Postaje prometne policije Novo mesto na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V primeru smrtnih žrtev krepka kazen

Storilcu grozi kazen do treh let. Če bi imelo njegovo početje za posledico prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo ene ali več oseb, bi se kaznoval z zaporom do petih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila. Če pa bi njegovo početje botrovalo prometni nesreči s smrtjo ene ali več oseb, pa bi bil lahko kaznovan z zaporom od enega do dvanajstih let in s prepovedjo vožnje motornega vozila.