Na Dolenjskem (pre)pogoste tatvine iz vozil

Policija opozarja in svetuje, kako zaščititi vozila ter vrednejše predmete v njih.

Objavljeno
14. marec 2011 12.39
Posodobljeno
14. marec 2011 12.39
Šp. S.
Šp. S.
NOVO MESTO – Policisti so kljub pogostemu opozarjanju občanov, spet obravnavali več primerov tatvin iz odklenjenih avtomobilov in vlomov v vozila, ko so lastniki na vidnih mestih v avtu puščali vrednejše predmete. Samo letos je Policijska uprava Novo Mesto obravnavala že 43 primerov vlomov in tatvin iz odklenjenih vozil, je sporočila tiskovna predstavnica Alenka Drenik. Zaznali so, da je število slednjih manjše kot lani enako obdobje, ko so obravnavali 60 primerov, a je številka še vedno previsoka.

V soboto je med 13. in 14. uro neznanec na parkirnem prostoru Baze 20 izkoristil odsotnost lastnikov in z naviranjem vrat vlomil v osebni avto. Iz vozila je ukradel dva nahrbtnika z oblačili, dvema mobilnima telefonoma, gotovino, dokumenti, ključi in bančnimi karticami. Lastnikom je povzročil škode za okoli 1200 evrov.

Okoli 18. ure je na parkirnem prostoru v Novem mestu vlomilec vdrl v osebni avto in odtujil torbico z denarnico, dokumenti, bančnimi in plačilnimi karticami ter lastnico oškodoval za okoli 1000 evrov. Pozneje, okoli 20. ure, je prav tako na novomeškem parkirišču, nekdo vlomil v drug osebni avto ter odtujil torbo s prenosnim računalnikom in opremo. Škode je za okoli 3000 evrov.

V nedeljo pa je med 17. in 20. uro na parkirnem prostoru lokala v Dolenjskih Toplicah tat iz avtomobila odtujil nahrbtnik. Lastnica ocenjuje škodo na okoli 300 evrov.