Bogati Krešimir s kriki pregnal ugrabitelje

Poskus ugrabitve Krešimirja Čorka kaže na povezave med hrvaško in našo elito?

Objavljeno
27. oktober 2011 20.20
Posodobljeno
28. oktober 2011 08.00
Irena Divković Milanović
Irena Divković Milanović

ZAGREB – Policija je v minulih dneh uspešno razrešila poskus ugrabitve bogatega Zagrebčana, 36-letnega Krešimirja Čorka. Gre za moža Ane Hanžeković Čorak, nekdanje članice uprave Diners Club Adriatica, katerega lastnik je bil tudi Tomaž Lovše. Medtem ko je bil predsednik Smučarske zveze Slovenije polovični lastnik hrvaškega Dinersa, sta bila preostala solastnika Anin oče, eden najvplivnejših hrvaških odvetnikov, Marijan Hanžeković, in zdaj že pokojni direktor Dinersa Žarko Kraljević.

Pregnal ugrabitelje


Uradno še zakonca Hanžeković-Čorak spadata v sam vrh hrvaške elite; mimogrede, po 16 letih zakona se ločujeta, a sta zaradi otrok v izvrstnih odnosih. Anin oče se redno uvršča v zgornjo polovico 100 najbogatejših Hrvatov – Hanžeković je predsednik hrvaške jadralske zveze, na nedavnem prvenstvu v Rovinju Adris RC44, ko je na Hrvaško prispela svetovna jadralska elita, je gostil tudi posadko Ceerefa Igora Laha –, Krešimirjev oče Duško Čorak pa je med ustanovitelji Inštituta za jedrsko energijo (INETEC), ki že vrsto let posluje po vsem svetu. Napadeni Čorak deluje prek vrste zasebnih podjetij in se ukvarja s prodajo dragih plovil. Zato ne preseneča, da je policija, po trditvah žrtve, pomislila, da je motiv neljubega dogodka denar. Namreč, trojica zakrinkanih napadalcev, ki so pripravili zasedo na Čorka v zagrebški četrti Vrbik okoli polnoči 23. marca letos, je nameravala po ugrabitvi zahtevati visoko odkupnino. Poskušali so ga spraviti v belega BMW slovenske registracije, ki je bil ukraden nekaj dni prej, a Čorak se jim je nekako uprl in s kriki pritegnil pozornost sosedov, tako da so ugrabitelji v zadnjem hipu ušli, žrtev pa le poškodovali. Na kraju dogodka so se takoj znašli visoki policijski uslužbenci, kar je nakazovalo, da bo policija primeru dodelila posebno obravnavo.

Med preiskavo je prišel na dan neverjeten splet okoliščin, ki bi si zaslužil hollywoodski scenarij.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: »Še vedno ne moremo verjeti, zgroženi smo, da je naša soseda in frizerka vpletena v ugrabitev mojega Krešimirja.«