Četrtega otroka sta ubila, ker nista imela dovolj denarja

Mati je zločin priznala, ko se je napila s prijateljico.

Objavljeno
02. november 2011 14.49
Posodobljeno
02. november 2011 17.05
T. L.
T. L.

POTSDAM – Nemška javnost z grozo spremlja zgodbo, ki se trenutno odvija na sodišču: Marcel T. (35) in Kirsten H. (38) sta obtožena, da sta svojega četrtega otroka ubila in na svojem dvorišču zabetonirala v zemljo pod vrtno potko. Preostali trije otroci so se dve leti igrali na grobu sestrice, ki je nikoli niso spoznali, poroča hrvaški portal 24.sata.

In zakaj sta dvignila roko nad komaj rojeno deklico? Marcel naj bi ženi dejal, da so trije otroci dovolj in da nimata denarja še za enega. Februarja letos se je Kirsten napila in prijateljici priznala zločin. Po priznanju je policija trupelce takoj našla. Na vrečici, v kateri je bil dojenček zamotan, je bil napis: »Dobrodošla v družini.«

Krivdo sta zvračala drug na drugega

Ko sta morilska roditelja pristala v rokah policije, je Marcel T. dejal, da je otroka ubila mama, mama pa je trdila nasprotno:

»Hotela sem otroka, Marcel pa ne, ker nismo imeli denarja. Tako sem rodila v kelti. Marcel je prišel, zavil dojenčico v brisačo in izginil skupaj z njo. Bila sem strašno utrujena in sem zaspala. Naslednji dan mi je pokazal, kje jo je zakopal. Bila sem pretresena,« je povedala Kirsten, vendar pa ji državno tožilstvo ne verjame, saj v nasprotnem primeru ne bi skrivala nosečnosti. Kako pa bo razsodilo sodišče, bo znano januarja prihodnje leto.