Čistilka preložila
 pištolo in umrla

Hotela je le umakniti orožje, ki ga je našla na gospodarjevi nočni omarici.

Objavljeno
07. november 2011 18.30
Posodobljeno
08. november 2011 17.25
F. S.
F. S.

DARFO – Prebivalce mesteca s približno 15.000 prebivalci v hribovitem zaledju Brescie v italijanski pokrajini Lombardija (Darfo z okolico je znan po več zdraviliščih in termah) je v soboto šokirala neobičajna in žal smrtna nesreča pri delu. Za žrtev, 37-letno čistilko Monico Albertinelli, je bila med rednim čiščenjem v stari palači družine Pellegrinelli na robu mesta usodna nabita pištola premožnega podjetnika Sandra Pellegrinellija, v ponedeljek že uradno ovadenega zaradi malomarnosti pri hrambi smrtonosnega orožja.

Hotela je le umakniti orožje, ki ga je našla na nočni omarici

Nesrečno čistilko, pred tremi meseci ločeno mamo dveh mladoletnih otrok, je med pospravljanjem razkošne spalnice na komodi zmotila gospodarjeva pištola. Ko je Monica na nesrečo nabito pištolo kalibra 22 mm z eno roko dvignila s komode, da bi z nje pobrisala prah, in jo verjetno malce pretrdo odložila na malo prej pospravljeno zakonsko posteljo, je odjeknil strel. Krogla je nesrečno Moniko zadela v prsi in zbila na tla. Ko je počilo, je bil gospodar Pellegrinelli pred palačo, kjer se je pogovarjal z vrtnarjem, njegova žena Lisa Maria Pellegrinelli pa je v kuhinji pomagala kuharici pri pripravi kosila za šest napovedanih popoldanskih gostov. Čistilki, močno krvaveči iz prsi, se je nekako uspelo postaviti na noge in privleči do kuhinjskega praga, tam pa so ji pošle moči.

Tudi hitra pomoč čistilki ni rešila življenja

Kljub hitri zdravniški pomoči – ranjeno so v bolnišnico v Brescio prepeljali s helikopterjem za nujne medicinske intervencije – je zdravniki niso mogli rešiti. Malo po 15. uri sta njena 12-letna hčerka Livia in 10-letni sin Alberto od starih staršev izvedela, da sta ostala brez matere. Podjetnik – bogataš je sicer takoj obljubil, da bo poskrbel, da hčerki in sinu umrle čistilke ne bo nič manjkalo – je med policijskim zaslišanjem pokazal veljavni orožni list in povedal, da je bil prepričan, da pištola ni nabita.